ASAYİŞ - 20 Şubat 2017 Pazartesi 16:08

Soba faciasında 3 kişilik aile yok oldu

A
A
A
Soba faciasında 3 kişilik aile yok oldu

Konya’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne, baba ve kızı hayatını kaybetti.
Olay, merkez Karatay ilçesi Kerimdede Mahallesi Acılar Sokak No:16’da meydana geldi. Edilen bilgiye göre, baba Ali Sürer (50) anne Sultan Sürer (45) ve kızları Rabia Sürer (16) kömür sobalarını yaktıktan sonra uyudu. Sürer ailesinin evli kızları Asuman Kaya, saat 11’e kadar ailesinden haber alamayınca durumdan şüphelenerek eşi Fatih Kaya’yı babaevine gönderdi. Kapıyı açan olmayınca balkondan eve giren Fatih Kaya, kayınbabası Ali Sürer, kayınvalidesi Sultan Sürer ve baldızı Rabia Sürer’i hareketsiz bir şekilde bulunca ambulansa haber verdi.
Olay yerine sevk edilen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Ali Sürer, eşi Sultan ve kızları Asuman Sürer’in hayatını kaybettiği belirlendi. Adrese sevk edilen polis ekipleri evde incelemelerde bulundu. Bu sırada acı haberi alarak babaevine gelen kızları Asuman Kaya, sinir krizleri geçirdi. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışan Asuman Kaya, anne, baba ve kız kardeşinin isimleri anarak feryat etti.
Evdeki cenazeler polisin ve savcının yaptığı incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Üniversite öğrencileri, Mudanya’nın tarihini yakından inceledi Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mimarlık fakültesi öğrencilerini ilçede ağırladı. Proje kapsamında Mudanya’nın tarihi yapılarını ziyaret eden öğrenciler, araştırmalarını sanal sergi yoluyla duyuracak. Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen “Bizans ve Osmanlı Dönemi Yapılarının Mimari Karşılaştırmaları” projesi kapsamında mimarlık fakültesi öğrencileri Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’yi ziyaret etti. Öğrenciler, projeyi yürüten akademisyenler eşliğinde Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kültür Merkezi, Taş Mektep, Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Cami ve Tirilye Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Tarihi gezinin ardından öğrenciler tarafından elde edilen sonuçlar, sanal sergi yoluyla duyurulacak. Araştırma projesi kapsamında birçok gezi düzenlediklerini ifade eden ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Yoncacı, “Araştırma projesi kapsamında Osmanlı ve Bizans eserlerinin öğrenciler tarafından münakaşa edildiği, gelişimlerin, devamlılıkların ve kesintilerin konuşulduğu bir araştırma projesi gerçekleştirdik” dedi. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Bilge Ar, projenin lisansüstü öğrencilerin eğitimi ve ağ oluşturmasıyla ilgili olduğunu belirterek, “Gezilerde öğrencilerimiz kendi uzmanlık alanlarına göre aralarında bilgi alışverişi sağlıyorlar” diye konuştu. İki senedir devam eden program kapsamında öğrencilere çeşitli görevler verdiklerinin de altını çizen Ar, “Bu görevler kapsamında öğrencilerimiz hem görsel olarak hem de yapacakları arşiv araştırmalarıyla hazırlayacakları bilgi verici posterleri sanal bir sergi ile tamamlayacaklar” şeklinde ifade etti. Proje çerçevesinde İstanbul, Bursa ve Tirilye gezisi gerçekleştirdiklerini ifade eden İTÜ Mimarlık Tarihi öğrencisi Ömer Faruk Ulusoy, Osmanlı ve Bizans miraslarını inceleyerek, proje de yer alan konular kapsamında gerçekleştirecekleri sergiye hazırlandıklarını söyledi. Gerçekleşen geziye Mudanya Belediye Meclis üyeleri Nilgün Arslanoğlu, Jale Büyükurgancı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri de eşlik etti.