YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2016 Perşembe 12:20

19 MAYıs Gençlik Ve Spor Bayramı Tavşanlı'da Coşkuyla Kutlandı

A
A
A
19 MAYıs Gençlik Ve Spor Bayramı Tavşanlı'da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması ile başladı.
Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Günün anlamı ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mehmet Demiralp yaptı.
Demiralp, "Milletimizin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 97. Yıl dönümüdür. Unutmayınız ki Atatük’ün 19 Mayıs’da Milli duygularla içerisinde Samsun’a attığı ilk adım Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır" dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler, günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okudu.
Halk Oyunları gösterilerinin ardından, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Taekwondo sporcuları antrenör Erhan Yaşar gözetiminde gösterilerde bulundu.
Okullarda dereceye giren sporcu öğrencilere madalyaları takdim edildi.
Törene İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun yanı sıra, Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Ali Özden, İlçe Garnizon Komutanı Mehmet Uğur Abacı, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mehmet Demiralp, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Tİ -EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir