YEREL HABERLER - 24 Ekim 2016 Pazartesi 12:35

Almanya’da ’dostluk ve barış’ konulu resim sergisi

A
A
A
Almanya’da ’dostluk ve barış’ konulu resim sergisi

Ünlü Ressam Handan Baykal’ın organizatörlüğünde ’Sevgide güneş gibi ol’ isimli ’Uluslararası Dostluk ve Barış Karma Resim-Fotoğraf Sergisi’, Almanya’nın Hamburg kentinde açıldı.
Manzaradan, portreye kısaca yaşamın tüm renk ve konularını içeren eserler 3 boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışında konuşan Handan Baykal, “Kültür için, sanat için, kardeş için ve barış için aynı duyguları paylaşmak. Çünkü biz Mevla’nın dediği gibi ‘sende en iyi varsa dostuna onu ver’ anlayışını benimsedik. Bunda başarılı olabiliyorsak o zaman mutlu oluruz. Umarım bu sergimiz de güzelliklere vesile olur" dedi.
Sergide, Adil Özkan, Alişer Avcı, Arafat Aras, Ayfer İşbaşaran, A. Firdevs Ağaoğlu, Bahar Saraç, Biran Özaksoy,
Canan Özdemir, Cemile Defter, Doğukan Hazar, Derya Köse, Ertuğrul Saraç, Fatma Maden, Feriha İri, Firuzan Göker, Gülen Polat, Gül Çelik, Gülcan Çelik, Güleser Yeşilyurt, Hasan Kara, Hakime Gülsoy, Halil Çabalar, Hatice Tabakoğlu, İsa Han, Kaan Çallı, Melike Haser, Meral Önal, Musa Teymur, Naciye Zeytin, Necati Mumay, Nedime Bayat, Neriman Şahin, Nermin Yoldaş, Nihal Tiryakioğlu, Nilgün Özçelik, Nilgün Uzunersönmez, Nimet Kuyulu, Osman Arslan, Ömer Yıldırım, Sabire Uyanıker, Sebahat Sarıoğlu, Serpil Kaçar, Selma Baltalı, Sibel Temelkıran, Sibel Kara Özel, Şevin Hivron Baycan, Tuba Türküngün, T. Kübra Kavala’nın eserleri yer aldı. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.