POLİTİKA - 13 Mayıs 2015 Çarşamba 14:36

Başbakan Davutoğlu Kütahya'da

A
A
A
Başbakan Davutoğlu Kütahya'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, her zaman darbelerin karşısında durduklarını ve durmaya devam edeceklerini söyledi.
Davutoğlu, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmaya, ilçelere selam göndererek başladı. Davutoğlu, "Kütahya demokrasimizin destanıdır. Şehit Başbakanımız Adnan Menderes’i Kütahya milletvekili olarak Ankara’ya gönderen Kütahya’ya selam olsun. Kütahya’nın bu aziz ruhuna bütün mekanlarına selam olsun. Her garibe dost olan Kütahya’ya Kütahyalılar’a selam olsun. Siz var olun hep beraber var olacağız. Kütahya bizim tarihimizin hülasasıdır. Demokrasimizin hülasasıdır. Bizi en iyi her zaman Kütahya anlamıştır. Tarihi yolda yürüyenlere destek vermiştir" dedi.
Konuşmasında, Süleyman Şah’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Osman Gazi’nin, Orhan Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in, 2002 Türkiyesi’nden memnun olup olmayacağını soran Davutoğlu, "2002 yılına baksalardı ne göreceklerdi, IMF kapısında bekleyin Türkiye, kendi üretemeyen Türkiye, hastane koridorlarında bekleyen ilaç diye yalvaran vatandaşlar. O Türkiye cihan devletine yakışır mıydı. Türkiye’nin kaderini kim değiştirdi. İtibarı kim kazandırdı. İşte gelip milliyetçilik dersi vermeye kalkanlar, şeref dersi vermeye kalkanlar önce bu dersi alacaklar. Türkiye Cumhuriyeti devletini merde dahi muhtaç eylemeyen, Türkiye’yi güçlü kılan kim. Bugün kendi silahımızı, tankımızı yapabiliyoruz. Kendi savaş uçağımızı yapabiliyoruz. Bir milletin onurunu izzetini korumak, dünyadaki itibarını korumaktır. IMF’ye borç veren ülke haline getirdik devleti, itibarına kavuşturduk. Türkiye’de adım atmadık toprağına basmadık tek bir santimetre kare bırakmayacağız. Ya batıda dolaşıyorlar ya İç Anadolu’da ya Doğu Anadolu’da. Gerçekten bu millete sadakat, ay bayrağı Türkiye’nin her yerinde dalgalandırmaktır. Bu parti kim. 7 Haziran seçimleri bunun için önemli. Birileri oyunlar içine girebilirler. 7 Haziran’da demokrasinin kalesi olan Kütahya’dan seslenecek miyiz. Sandıklara gidip inşallah yeniden AK Parti diyecek miyiz. 4’te 4 yapacak mıyız" dedi
Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"1946’da Kütahya milletvekili Adnan Menderes 1960’ta demokrasinin sembol ismi burada tutuklandı. İdam sehpasına onurla yürüdü. Yassıada’da onurla yargılandı. O adayı, yarın inşallah Adnan Menderes’in, aziz şehitlerimizin hatırasına, törenle kongre merkezi yapıyoruz. Darbelerin bütün izleri silinsin diye. Darbelerden hiç bir iz bırakmayacağız. CHP, MHP, HDP ve arkasındaki paralel çeteye soralım. 27 Mayıs darbesini kınadılar mı? Adnan Menderes asılırken CHP neredeydi, MHP neredeydi. Şimdi herkes 12 Eylül dolayısıyla darbelerle hesaplaşmaktan bahsediyordu. Peki 28 Şubat’ta neredeydiniz? CHP, MHP hep 28 Şubat’ın yanında yer tuttu. HDP ise 12 Eylül’ün ürünü. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti kadroları her zaman darbecilerin karşısında durdu durmaya devam edecek. Pınarhisar cezaevine onurla yürüyen cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz. Sadece AK Parti milli iradenin sözcüsü oldu. Darbecilere ve vesayetçilere karşı bin an bile taviz vermeden duracağız. AK Parti çilelerin destanı üzerinde yürümüş bir hareket. Kütahya hep demokrasiden yana oldu 2002’de kurucu genel başkanımıza siyasi yasak koydular. Zannettiler ki bizi durdurabilirler. Durdurabildiler mi? Kütahya’nın da büyük desteği ile devleti yeniden inşa etmek isteyen AK Parti kadroları 13 yıldır emaneti taşıyor mu işte bizim yolumuz budur. 2004’te genç subaylar rahatsız diye haberler yaptılar. Cumhuriyet mitingleri yapmaya kalktılar. 27 Nisan e-muhtırası verildiğinde karşısında dimdik turan sadece AK Parti’ydi. CHP destek verdi. HDP sessiz kaldı. Millet iradesine her zaman sadece AK Parti destek verdi. Sadece AK Parti milli iradenin sözcüsü oldu".
12 Eylül’ü kınayanların, darbeciler yargılansın dediklerinde karşı çıktıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Hyır oyu verdiler. Şimdi uyanıyorlar. Gün geçtikten sonra yargılamaktan bahsediyorlar. Kim açtı yargılanmalarının önünü. Dimdik kim durdu. Onun için bizi yeni darbelerle yeni vesayetlerle yıkmaya çalıştılar. Gezi provokasyonları yaptılar bizi sarsabildiler mi AK Parti’yi hedef aldılar bizi bir an dahi sendeletebilirler mi? Sizin huzurunuzda diyorum ki Allah da şahit olsun darbecilere ve vesayetçilere karşı bir an dahi taviz vermeden dimdik durmaya devam edeceğiz. İhanet çetesini devreye soktular. Dün, Türkiye’de yargı üzerinden darbe yapmak isteyenlere HSYK ‘dur’ deyince yeniden seslerini yükseltmek istiyorlar. ‘Dönemin başbakanı’ diyerek Adnan Menderes’e yapmak istediklerini yapmak istiyorlardı Sayın Cumhurbaşkanımıza. Yapabildiler mi, yapabilirler mi? Dün Isparta’da çok güzel tabir ardı. Paralel de olsalar üçgen de olsalar ihanete taviz vermeyiz. Üçgende kim var HDP, MHP, CHP, arkasında paralel. Siz paralele de üçgene de cevap verir misiniz. Bizim yolumuz sırat-i müstakimdir. Dosdoğru yoldur diyecek misiniz? Demokrasimizi yeniden inşa edecek miyiz? 30 Mart’ta geldiler. AK Parti dışında kim güçlüyse ona destek verelim dediler. Ama siz 30 Mart seçimlerinde desten yazdınız. Siz ayağa kalktınız ve bir destan yazdınız. 7 Haziran’da da hepsi birden toplanıp geliyorlar. Paralelciler, üçgenciler, arkasındaki kartel medya. Kütahya ayağa kalkacak mısın milletin sesi olacak mısın? Biz gücümüzü Kütahya’dan alırız. Biz gücümüzü milletten alırız. Kapalı kapılar ardındaki lobilerden Pensilvanya’dan almayız. Oğuz boylarının çocukları Kütahyalılar yeni bir yola giriyoruz. Yeni Türkiye 12 yıllık bir birikim üzerinden yeni Türkiye’yi inşa etmek için yola çıktık. 2002 ile bugünün Türkiye’sini karşılaştırdığımızda neyin ortada olduğu açıktır. 2002’de bütün Türkiye’de doğalgaz olan şehir sayısı 9’du, bugün 74. İnşallah 81 vilayetimize de doğalgaz getireceğiz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.