YEREL HABERLER - 30 Mart 2015 Pazartesi 10:36

Başkan Musa Yılmaz Meclisin 1 Yıllık Faaliyetini Değerlendirdi

A
A
A
Başkan Musa Yılmaz Meclisin 1 Yıllık Faaliyetini Değerlendirdi

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, meclis kararlarının oy birliği ile alınıp, kararlılıkla uygulandığını ifade etti.
Meclisin 1 yıllık faaliyetini değerlendiren Yılmaz, Kütahya il genelinde kanalizasyon yapım oranının yüzde 98’e ulaştığını kaydetti.
İçme suyu olmayan hiç bir köy veya mezra bulunmadığını dile getiren Musa Yılmaz, "1 yılda 146 kilometre birinci kat asfalt, 60 kilometre de ikinci kat asfalt attık.120 kilometre alt yapı ve stabilize yol yaptık. 35 kilometrelik yol onarım ve genişletme çalışması yaptık. KÖYDES’den 38 kilometre birnici kat asfalt, 38 kilometre de ikinci kat asfalt yaptık. Bin 60 imar çalışması yaptık. 51 adet proje çalışması gerçekleştirdik. Köylerimize 180 adet 2,5 tonluk çok amaçla yangın tankeri dağıttık. Bin 151 adet oturma bankı dağıttık. Yaklaşık 200 yerleşim alanına 223 bin 500 metrekare kilit parke taşı döşedik. 8 bin 235 adet çöp konteynıri dağıttık. 657 adet yangın hindrantı dağıttık. 40 adet su deposu yaptık. 26 isale hattı ve 35 sontaj çalışması yaptık. 13 ilçede Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla 549 köy ve bağlı 109 mezraya ihtiyaca göre mezarlık bakımı, tuvalet, imam evi, okul, lojman tamir ve yapımını gerçekleştirdik. Bunun maddi değeri yaklaşık 10 milyon TL’dir. 50 adet oyun parkı kurduk. 63 milyon TL tutarından yeni iş makinaları aldık. Bunlar dozer, greyder, silindir, damperli kamyon ve pikaptan oluşuyor" diye konuştu.
Meclisin, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler sonucu 31 AK Parti’li ve 6 MHP’li üyeden oluştuğunu belirten Musa Yılmaz, 2014 yılı bütçelerinin 73 milyon 500 bin TL olduğunu anımsattı.
Başkan Musa Yılmaz, hizmetlerin gerçekleştirilmesinde başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere katkıda bulunan tüm İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği personeline teşekkür etti. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcilerini ağırladı. İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Satış Direktörü Salih Çiftçi, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Bu manada turizmde yapılan her çalışma şehrin bütününe yansıyor. Bizlerde bu bilinçle özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu manada düzenlenen bu infoyu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer infolarla ilimizi turizm alanında hak ettiği yere getireceğiz. Ben bu duygularla bu infonun ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Seyahat acenteleri sahipleri ise ise amaçlarının geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası İranlı turistlerin duyduğu kaygıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Van, seçim sürecinde iki gün istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür sona erdi ve şehrimiz yine eski huzur ve güven ortamına kavuştu. Bizlerde bu manada kaygılanan İranlı misafirlerimize bu güven ve huzur ortamını tekrar yaşatmak için bu infoyu düzenledik. İlimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.