YEREL HABERLER - 24 Ekim 2014 Cuma 16:40

Dr. Burcu Yapar Taşköylü De Dpü Evliya Çelebi’de

A
A
A
Dr. Burcu Yapar Taşköylü De Dpü Evliya Çelebi’de

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Birimi’ne Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Burcu Yapar Taşköylü’nün atandığı bildirildi.
Yeni görev yerinde vazifesine başladığını belirten Onkolog Burcu Yapar Taşköylü, "Bin 100 adet kayıtlı hasta dosyası bulunan hastanemiz deneyimli bir ekiple hizmet veriyor. Hastalarımızın Kemoterapilerini düzenliyor ve İl düzeyinde sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz.Herhangi bir nedenle ayaktan tedavisini alamayan hastalarımızı ise serviste yatırarak tedavi etmekteyiz. Erken, lokal ileri ve metastatik olarak bilinen 3 evrenin dışında son dönem olarak tanımlanan iyileşme şansı bulunmayan hastaları da tedavi altına alıyoruz. İnsanların son dönemlerini rahat geçirmeleri, yaşam kalitelerini sağlanmak adına çalışmalar yapmaktayız" dedi.
DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Ahmet Büber, "Hastanemizde yeni Onkoloji Uzmanı göreve başlamıştır. Çoğu branşta olduğu gibi Onkoloji alanında da hizmet potansiyelini geliştirmek için yeni hizmet sunumları ile halkımıza dahi iyisini sunmak istiyoruz. Nihai hedefimiz onkoloji hastalarının tüm tetkik ve tedavi süreçlerinin hastanemizde düzenlenmesidir. İnşallah bunu zamanla başaracağız. Yeni hekimimize başarılar diliyorum " diye konuştu.
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici de, "Kütahya’da ilçeler dahil olmak üzere Onkoloji Birimi olarak D.P.Ü. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevi üstlenmiştir. Bu hastanemiz 1. seviyede Kanser Tedavi Merkezi olarak görev yapmaktadır. Hedefimiz bu hastanemizi bir üst seviyeye çıkararak Kanser Tanı ve Tedavi merkezi olmasını sağlamaktır. Bunun için Pet-CT ve Radyoterapi cihazlarının Kütahya’da olması gerekmektedir. Bu cihazlar en kısa zamanda İnşallah Kütahya’mıza kazandırılacaktır. Cihazlarımız olduğu zaman 2. Seviye Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi olacaktır. Ayrıca kanser hastalarının son dönemlerini aileleri ile beraber daha rahat geçirebilmesi için Palyatif Tedavi Merkezi çalışmaları devam etmektedir. Bunu da sağladığımız zaman Kütahya’mız Onkolojik yönden önemli bir merkez haline gelecektir. Ben yeni göreve başlayan doktor arkadaşıma ve Onkolojik yönden çalışmalar yapan hastane yönetimine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.(EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.