YEREL HABERLER - 21 Nisan 2017 Cuma 13:06

Emet Ashaboğlu Ortaokulunda 93 ünite kan bağışı yapıldı

A
A
A
Emet Ashaboğlu Ortaokulunda 93 ünite kan bağışı yapıldı

Kızılay ve Kütahya İl Milli Eğitim müdürlüğü arasında yapılan protokolle Emet ilçesi Ashaboğlu ortaokulunda gerçekleştirilen kan bağış kampanyasına yoğun bir katılım gerçekleşirken gün içinde 93 ünite kan bağışında bulunuldu.

Kızılay ve Kütahya İl Milli Eğitim müdürlüğü arasında yapılan protokolle Emet ilçesi Ashaboğlu ortaokulunda gerçekleştirilen kan bağış kampanyasına yoğun bir katılım gerçekleşirken gün içinde 93 ünite kan bağışında bulunuldu.


100 üniteye yakın kan bağışıyla Emet Ashaboğlu ortaokulu Kütahya en çok kan bağışında bulunan 2.okul oldu. Öğretmenler yanında öğrenci velilerinin de ilgi gösterdiği kan bağışında 18 yaşını dolduran lise son sınıf öğrencisi 25 öğrenci hayatlarında ilk defa kan bağışında bulundu.


Okul müdürü Mehmet Ali Çelik, 380 öğrenci ile eğitim veren okulda gerçekleştirilen kampanyada kan bağışçılarına İl Milli Eğitim Müdürlüğünce katılım belgesi verilirken, okul yönetimince kitap hediye edildiğini belirtti. Çelik, ayrıca Emet belediyesince de kampanya çerçevesinde 500 kişilik helva ikramı yapıldığını söyledi.


Emet İlçe Milli Eğitim müdürü Mustafa Cöre, katılımın yüksekliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken;” İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü temsilen eğitim uzmanımız Mehmet Uzun’un takip ettiği kampanya çerçevesinde Emet Ashaboğlu ortaokulumuzda 89 ünite kan yanı sıra 4 adette kök hücre bağışı gerçekleştirildi. 25 çocuğumuz ilk defa kan bağışında bulundu. Bu kampanya ile kan bağışının önemi ve toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bağışçılara Emet belediyemizce de helva ikram ettiği etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden katılım sertifikaları ve kitaplar hediye edildi. Katılımın oldukça fazla olduğu kampanyamızda birçok vatandaşımızda geri dönmek zorunda kaldı. Toplumumuza Kan bağışının önemini aktarmak adına düzenlenen kampanya da emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, okul idarecilerimiz, öğrencilerimiz ve bağışta bulunan halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.


Ashaboğlu Ortaokulu 93 ünite bağışla 207 ünite kan bağışı yapılan 1500 öğrenci kapasiteli Kütahya 80. Yıl Özel İdare İlk ve Ortaokulundan sonra en çok kan bağışında bulunan 2. okul oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.