YEREL HABERLER - 01 Temmuz 2015 Çarşamba 14:12

Esnafın Umudu Bayram Alışverişinde

A
A
A
Esnafın Umudu Bayram Alışverişinde

Son günlerde siftah etmeden dükkan kapatmaya alışan Simavlı esnaflar umutlarını önümüzdeki günlerde başlaması beklenen bayram alışverişe bağladı.
İşlerinin giderek durgunlaştığını ifade eden Simavlı esnaflar Ramazan Bayramı alışverişinin istediği gibi gitmemesi halinde pek çok arkadaşlarının kapılarına kilit vurmaya hazırlandığını söyledi.
Ramazan ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde sadece pidecilerin işlerinin yoğun olduğuna dikkat çeken Simavlı esnaflar, akşama kadar beklediklerini ancak kendilerini tatmin edici bir alışverişin olmadığından yakındı.
Simav’da ekonomik daralmanın yüzde yüzlere dayandığına vurgu yapan esnaflar, “Umarız Ramazan Bayramı alışverişi yüzümüzü güldürür. Tek umudumuz bayram alışverişleri. Şimdiden hazırlıklarımızı tamamladık. Bayram alışverişlerinin başlamasını dört gözle bekliyoruz. Eski günlerimizi arar hale geldik. Ramazan ayında bir dakika bile boş zamanımız olmazdı. Dükkanlarımız müşterilerle dolar taşardı. Şimdi ise eski günlerimizi arar hale geldik” şeklinde konuştu.(MY-EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyareti yaklaşık 1,5 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Özel ve Sezer kapıda basın mensuplarına poz verdi. Gazetecilerin "Görüşmenizde anayasa değişikliği gündeme geldi mi" sorusuna Sezer, "Hayır. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum Sayın Başkan’a. Görevinde başarılar diliyorum. Zor bir görev yüklendi. Mutlaka başarılı olacaktır, umudum o" cevabını verdi. Özgür Özel de ziyarete ilişkin, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza daha önce de nezaket ziyaretlerinde bulunmuştuk. Ben Genel Başkan seçildikten sonra kendisi bir tebrik telefonu açmıştı. Ben de bu tebrik telefonuna teşekkür için bir ziyarette bulunmayı istedim. Kendisinin engin devlet tecrübelerinden yararlanıyoruz, kendisinin tavsiyelerini alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çok önemli bir dönemde çok başarılı ve halen daha Türkiye’deki herkesin o süreci imrenerek hatırladığı bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirmişti. Bizim haddimize değil tabii ki bu takdir ifadelerini söylemek. Kendisinin tavsiyelerini aldık. Bundan sonraki süreçlerde de kendileri uygun gördükçe Sayın Cumhurbaşkanımızı düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.