YEREL HABERLER - 09 Aralık 2016 Cuma 15:28

Gediz’e modern hayvan pazarı yapılıyor

A
A
A
Gediz’e modern hayvan pazarı yapılıyor

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yeni yapılacak olan modern hayvan pazarı ile salgın hayvan hastalıklarının yayılımının önüne geçilecek.
Mesleki Eğitim Merkezi yanında bulunan 8 bin metrekarelik alanda 1600 metrekare kapalı alan üzerine yapılacak olan modern hayvan pazarı için çalışmalar başladı.
Yeni yapılacak olan hayvan pazarı hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “Toplam 8 bin metrekare alanda kurulacak olan modern hayvan pazarı 160 büyükbaş, 640 küçükbaş hayvan kapasiteli olacak. Gediz’e ve ülke ekonomisine ciddi manada katkısı olacak olan modern hayvan pazarı içinde, sosyal tesisler, idari bina, 32 adet küçükbaş padok, 20 adet büyükbaş padok, otopark bulunacak. Çevre düzenlemesi içinde yapımı devam eden bu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte salgın hayvan hastalıklarının yayılımının önüne geçilecek. Hayvanlar kötü ve olumsuz şartlardan arındırılacak. Sağlanan bu modern ortamlarla hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek. Böylelikle sadece Gediz’in değil bölge hayvancılığının gelişimi sağlanacak ve Gediz modern yöntemler ışığında hayvancılıkta cazibe merkezi olmaya devam edecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir