EĞİTİM - 13 Kasım 2018 Salı 10:18

Hastane personelinden seminer

A
A
A
Hastane personelinden seminer

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Hacımahmut köyünde açılan trikotaj kursunda yer alan 14 kadın kursiyere ilçe hastanesi personelince seminer verildi.

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Hacımahmut köyünde açılan trikotaj kursunda yer alan 14 kadın kursiyere ilçe hastanesi personelince seminer verildi.


Çavdarhisar ilçe hastanesinde görev yapan Hemşire Gülhatun Gültekin tarafından verilen seminerde Koah ve Disleksi hakkında bilgilendirme yapıldı. Son yıllarda en çok dikkat çeken iki sağlık problemi hakkında kursiyerlere bilgiler verilirken bu hastalıklara etken olan sebepler hakkında soru cevap şeklinde bilgilendirme yapıldı. Hemşire Gülhatun Gültekin 19 Kasım Dünya Koah Günü öncesi hastalık ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Koah’ın yaygın, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu kaydeden Gültekin; “Koah teşhisi alanların büyük çoğunluğu sigara içen veya çok uzun süre sigara içmiş ve bırakmış kişilerdir. Hastalık sinsi ilerlediği için ve sigara bağımlıları öksürük, balgam çıkarma gibi şikayetleri önemsemediklerinden hastalık teşhisi konulduğunda, hastalar akciğer kapasitelerinin önemli kısmını kaybetmiş olmaktadır” dedi.(YD-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi Aydın’ın Efeler ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ikazına uymayarak kaçan şüpheli bir şahıs hafriyat kamyonunun altına saklanmak isterken kıskıvrak yakalandı. Şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Edinilen bilgiye göre, içerisinde 2 şüphelinin bulunduğu 09 YC 002 plakalı aracı takibe alan ekipler Gölhisar Mahallesi mevkiinde araca ’dur’ ikazında bulundu. Ekiplerin ’dur’ ikazına uymayan şüpheliler ekip otosuna çarparak kaçmaya başladı. Şüpheli şahıslar Çeştepe Otoban Şantiye mevkiinde aracı bırakarak yaya olarak kaçmayı sürürken, şüphelilerden biri hafriyat kamyonunun kasa altında saklanırken yakalandı. M.C.G. (29) isimli şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda; 52 gram metamfetamin maddesi, 1 adet tabanca, 26 adet tabanca mermisi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 20 bin 110 TL nakit para ele geçirildi. Şüphelinin yapılan sorgulamasında; Aydın 1. Sulh Ceza Hakimliğince birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma ve kasten yaralama suçlarından arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıs M.C.G. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.