GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 13:48

Hisarcık’ta Mobese sistemi kurulumuna başlandı

A
A
A
Hisarcık’ta Mobese sistemi kurulumuna başlandı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde MOBESE sistemi kurulum çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde MOBESE sistemi kurulum çalışmalarına başlandığı bildirildi.


Vatandaşların daha güvenli ve huzurlu bir ortam içinde yaşaması amacıyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında ortak yürütülen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) projesi kapsamında başlanan MOBESE sistemi kurma çalışmalarında Hisarcık İlçe merkezinde16 noktaya sabit ve hareketli kamera monte edilecek. Ayrıca ilçe girişi ve çıkışına 3 adet plaka tanıma sistemi (PTS) özelliği bulunan kamera takılacak. Kameralar Hisarcık İlçe Emniyet Amirliği’nden 24 saat takip edilecek.(MA-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Çatalca’da tartıştığı kocası tarafından öldürülen Asya son yolculuğuna uğurlandı Çatalca’da tartıştığı kocası tarafından silahla vurularak öldürülen Asya Can, son yolculuğuna uğurlandı. Olay, dün sabah saat 09.00 sıralarında Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi Bayır Sokak’ta meydana gelmiş, aralarında anlaşmazlık olan karı koca tartışmıştı. Tartışmanın büyümesiyle Asya Can evi terk etmek istemiş, bu sırada silahını alan Bahattin Can önce karısını, ardından da kendisini vurmuştu. Asya Can olay yerinde hayatını kaybederken, Bahattin Can ise ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Eşi tarafından silahla vurularak öldürülen Asya Can, bugün Kaleiçi Mahallesi’nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kaleiçi Mezarlığı’na defnedildi. “Böyle sevgi olmaz, bu vahşettir, cinayettir” Asya Can’ın amcası Özgür Beyaz, “Bu gençler zaten anlaşamıyorlardı, yıllardır kavga ediyorlardı. Git gel çok oluyordu. Biz bu durumlara alışmıştık. Dün sabah kalktığımızda öğrendik, eşini yatakta üç kurşunla vurmuş. Bizim de bildiğimiz bu kadar. O kişi ardından kendi başına da sıkmış, şu an komadaymış. Abim şöyle diyor; ’24 yaşındaki kızımı ben gelin edeceğime, toprağa koydum. Böyle sevgi olmaz, bu vahşettir, cinayettir.’ Bundan öncesinde yeğenim çok gitti geldi. Kocasından kaçtı, gitti, geldi. Ailesi de istiyordu ki, iki çocuğu olduğu için yuvası devam etsin, bozulmasın istiyordu. Biz çok mücadele ettik ama olmadı. Daha öncesinde abim yeğenimi Trabzon’a götürdü kocasından kaçırmak için ama olmadı. Tekrar orada barınamadılar, geri geldiler. Kız tekrar kocasına gitmek istedi. Tekrar gidip, tekrar geliyordu. Darp vardı, dayak yiyordu. Bu böyle devam etti. Söylentilere göre yeğenimin eşi uyuşturucu madde bağımlısıymış. Olay da bu şekilde olmuş. Olay anında 7 yaşındaki büyük çocuk okula gidiyor. Küçük olan olay esnasında evin içinde cinayete tanık oluyor. Olayı gören tek kişi o” diye konuştu.
Bursa 23 Nisan Osmangazi’de dolu dolu geçecek Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinlikler ile Osmangazili çocuklara bayramı dolu dolu yaşatacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Osmangazi’de de büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacak. Osmangazi Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan bu özel gün için birbirinden güzel etkinlikler hazırladı. Çocukların renkli bir bayram geçirmesini sağlayacak olan kutlamalar, 21 Nisan Pazar günü saat 14.00’da Demirtaş Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile başlayacak. Birbirinden eğlenceli yarışmalar, gösteriler, şişme oyun parkı, jonglör, transformers, karaoke ve yüz boyama etkinlikleri çocukları bekliyor olacak. Etkinliklere katılarak gönüllerinde eğlenecek olan çocuklar için gün sonunda çeşitli ikramlarda bulunulacak. 23 Nisan Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan bayram korteji ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu doruğa taşınacak. Abdal Meydanı’ndan başlayacak olan bayram korteji, Cumhuriyet Caddesi boyunca ilerleyecek ve Zafer Plaza Meydanı’nda son bulacak. 26 Nisan Cuma günü saat 14.00’da Dikkaldırım Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Koza Çocuk Akademisi gösterisi ile de etkinlikler sona erecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenecek tüm etkinliklere Osmangazili çocukları ve ailelerini davet eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza bir bayram hediye ederek de ne kadar özel bir lider olduğunu ortaya koymuştur. 23 Nisan için hazırladığımız etkinlikler ile çocuklarımızın yüzleri gülecek ve doyasıya eğlenecekler. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Ulu Önderimizin yolundan ilerleyerek bizler de geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize yapmaya devam edeceğiz” dedi.