GENEL - 21 Nisan 2018 Cumartesi 13:43

Hisarcık’ta şükür duası için hazırlıklar başladı

A
A
A
Hisarcık’ta şükür duası için hazırlıklar başladı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, belediyenin organizasyonunda 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan Geleneksel ’şükür duası’ etkinliği için hayırsever vatandaşlardan yardım toplanmaya başlandığı bildirildi.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, belediyenin organizasyonunda 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan Geleneksel ’şükür duası’ etkinliği için hayırsever vatandaşlardan yardım toplanmaya başlandığı bildirildi.


Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Baş, başkanlığında mahalle muhtarları ve gönüllülerden oluşan yardım komitesinin ile ev ve iş yerlerini tek tek gezerek etkinlikte verilecek yemek için yardım topladığını belirtti.


Çalışkan, "Yardımsever halkımız paranın yanı sıra paraya çevrilebilecek un, yağ ve şeker gibi gıda yardımı da yapmaktadır. Ayrıca bizlerde yardım toplama çalışmalarına iştirak ediyoruz. Belediyenin organizatörlüğünde tüm ilçe ve çevre halkının katılımıyla yapılacak şükür duasında yaklaşık 4-5 bin kişiye ikram edeceğimiz etli pilav, ayran ve irmik helvası için gerekli maddi desteği bu şekilde sağlıyoruz. Yardımsever halkımızdan Allah razı olsun. 5 Mayıs Cumartesi günü kapalı pazar yerinde yapılacak olan şükür duası etkinliğine tüm ilçe ve yöre halkımızı bekliyoruz” dedi.(MA-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.