EĞİTİM - 21 Kasım 2017 Salı 12:32

İlkokul 4. sınıf öğrencisinden örnek proje

A
A
A
İlkokul 4. sınıf öğrencisinden örnek proje

Kütahya’daki bir ilkokulda yaklaşık 400 öğrenci aynı anda 30 dakika süreyle kitap okudu.

Kütahya’daki bir ilkokulda yaklaşık 400 öğrenci aynı anda 30 dakika süreyle kitap okudu.


Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Emine Şevval Dalga’nın hazırladığı proje ile okuldaki tüm öğrencilerin katılımı ile kitap okuma etkinliği düzenlendi.


Projeye ’aydınlık gelecekler için birlikte okuyalım’ ismini verdiğini belirten Emine Şeval Dalga da, “Babam bana kitap haftası ile ilgili haber vermişti. Benimde aklıma böyle bir şey geldi. Aklıma gelen bu projeyi babama anlattım. Ondan sonra ise öğretmenime ve müdür beye söyledik onlarında projemi onaylamalarının ardından böyle bir etkinlik yapmak istedik. Projemin ise ’aydınlık gelecekler için birlikte okuyalım’ oldu sonra babamında gayretleri ve destekleri ile Kütahya Belediyesi başta olma üzere bir çok yerden okulumuza kitap geldi. Şuanda ise 1. 2. 3. ve 4. sınıflardan yaklaşık 400 arkadaşım ile 30 dakika kitap okuduk” diye konuştu.


Kitap okuma etkinliğinde öğrenciler ile birlikte kitap okuyan Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, "Ülkemizde kitap okuma başta olmak üzere bazı konularda geride kaldık. Biz Kütahya Belediyesi olarak kitap okumayı nasıl artırırız onun derdindeyiz birazda. Bundan dolayıda Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’nun talimatları ile 2016 yılında bastığımız kitap sayısı 10’u geçti. Şuan elinizdeki kitaplarda çok değerli kitaplar biz bu kitaplarında telif haklarını da aldık” şeklinde konuştu.


Kitap okuma projesine katılan öğrenciler ise kitap okumayı çok sevdiklerini söylediler ve kitap okumanın önemine dikkat çektiler. (HCA-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.