EĞİTİM - 19 Ocak 2018 Cuma 12:40

Karneleri veliler dağıttı

A
A
A
Karneleri veliler dağıttı

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde alışmışın dışında ilk defa karneleri veliler dağıttı.

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde alışmışın dışında ilk defa karneleri veliler dağıttı.


Şaphane İlkokulu’nda düzenlenen törende bu yıl ilk defa alışmışın dışında protokolün yerine karneleri veliler dağıttı. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini de veliler verdi.


Bu uygulamayla öğrencilerimizi başarı için teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Şaphane Milli Eğitim Müdürü Metin Koz, ’’Okul tarihinde ilk kez böyle bir uygulama yaptık. Öğrencilerimiz karnelerini ve hediyelerini velilerinin elinden aldı. Bu yıl ilk defa yaptığımız bu uygulamayı önümüzdeki dönemde ve yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz’’ diye konuştu.(YD-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Taksim’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı Taksim’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı pek çok ülkeden gelen çocuklarla birlikte coşkuyla kutlandı. Etkinlikler çerçevesinde Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri ve pek çok ülkeden çocuklar katıldı. Çocukların gösterileriyle başlayan tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Tören pek çok siyasi parti temsilcilerinin Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmasıyla sona erdi. "Her ülkeden buraya geldiler, çok şükür çok mutluyuz" Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığını söyleyen Muhammed Savaş, "Atatürk’e çok teşekkür ederim. Tabi ki mutluyum, neden mutlu olmayayım ki benim bayramım sonuçta. Her ülkeden buraya geldiler, çok şükür çok mutluyuz" şeklinde konuştu. "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun diyoruz" 8 yaşındaki Efe Diallo Ercan ise, "Çok güzel hissediyorum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun diyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Çok güzel hissediyorum, mutluyum" ifadelerini kullandı. "Kalbimiz Gazze’deki çocuklarla birlikte" 14 yaşındaki Malak Al-Atrash, "Gazze’deki çocuklar savaş mağduru ve sürekli bombalama nedeniyle son derece korkuyorlar. Bayram onlar için neşe kaynağıydı ama bu yıl değil. Dünyadaki diğer çocuklar gibi normal bir çocukluk yaşamıyorlar. Kalbimiz onlarla birlikte, durumlarının düzelmesini temenni ediyoruz, geçmiş olsun diliyoruz" dedi. Gazze’deki yıkımı gördüklerini söyleyen bir çocuk ise, "Biz onların yanındayız, Allah’ın izniyle tüm gücümüzle destekleyeceğiz. Umarım Filistin özgürleşir" diye konuştu. Mahmoud Al-Sweiti ise, "Beytüllahim’deki Dheisheh Kampından , Türkiye’deki Çocuk Bayramı’nı kutlamak için geldik ve kutlamalara katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda Gazzeli çocukların durumuna da üzülüyor ve onların mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyoruz" diye konuştu.
Batman Vali koltuğuna oturan öğrenci, yeşil alanların artırılmasını istedi Batman Valisi Ekrem Canalp’ın koltuğuna oturan öğrenci, yeşil olan talebinde bulundu. Mehmet Akif İnan İlkokulu öğrencisi Cemil Cengiz, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle kısa süreliğine vali oldu. Temsili olarak kısa süreliğine vali olan minik öğrenci; satranç, yeşil alan ve sportif alanların yapılması yönünde talepte bulundu. Makamını öğrenciye devreden Batman Valisi Ekrem Canalp, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Vali Canalp, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümü münasebetiyle minik öğrencimizi makamımızda ağırladık ve makamımızda oturttuk. Öğrencimizin verdiği talepleri not alacağız. Yeni valilik binası yapacağız. Yeni yapacağımız valilik binası yatırım programına girdi. Yeni Batman Valiliği binası yapıldığı zaman biz burayı yıkacağız. Bu binanın yerine kent parkı yapacağız. Burası kent parkı ve kent meydanı olacak. Dolaysıyla kentin içindeki yeşil alan miktarı, kentin en merkezi konumundaki bir yer olarak katkıda bulunacak. Şu anda da son 6-7 yıl gibi bir periyotta da yeşil alan miktarı iki katına çıktı. Ama yeterli mi, yetmez. Çok daha yenilerinin, çok daha fazlalarının, çok daha ötesini düşünmek, hayal etmek ve yapmak gerekir. Tebrik ediyorum sizi de. İnsanların sağlıklı ortamlarda yaşayabilmeleri için en önemli hususlardan bir tanesi yeşil alan miktarlarını artırmak. Özelikle de parklar. Özelikle de çocuklarımızın da huzur içerisinde zamanlarını geçirebilmesi için parkların sayısını artırmak, onlara yapılmış olan en güzel bir hizmettir” dedi. Valilik makamına gelen temsili öğrenciye, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da eşlik etti.
İstanbul TCG Salihreis Fırkateyni 23 Nisan dolayısıyla İstanbul’da ziyarete açıldı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İstanbul Dolmabahçe açıklarında TCG Salihreis fırkateynini vatandaş ziyaretine açıldı. Gemiyi gezen çocuklar, "İlk kez bir savaş gemisine çıkıyorum. İlk defa bir savaş helikopteri gördüm. Silahlar gördük, daha önce görmediğimiz şeyleri gördük. Çok güzel bir duygu” dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla 23 gemi ile 23 liman ziyareti gerçekleştirdi. Gemiler saat 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşların ziyaretine açıldı. İstanbul Dolmabahçe açıklarına demirleyen TCG Salihreis fırkateynini ilk kez gezen çocuklar yaşadıklarını sevinci ve heyecan dolu anları anlattı. “Silahları ilk kez gördük, çok güzel bir duygu” Çocuklardan biri, “Şu an geminin içindeyiz. Silahlar gördük, daha önce görmediğimiz şeyleri gördük. İlk kez geldim. Çok güzel bir duygu” dedi. Diğer bir çocuk, “Bu Türkiye’nin en büyük gemilerinden birisi. Ben de ona geldiğim için çok mutluyum. İçinde bir sürü silah var. Birkaç tane pusula da var. Gezerken çok mutluydum” ifadelerini kullandı. “İlk defa bir savaş helikopteri gördüm Veli Zeynep Erkan da, “Bizim için çok müthiş bir deneyimdi. Gemileri hep uzaktan görüyorduk. İçine girerek böyle bir gemiyi gezmek çok güzel bir deneyimdi. İyi ki gelmişiz. İlk kez bir savaş gemisine çıkıyorum. Tamamen spontane gelişen bir durum. Hayatımda ilk defa bir savaş helikopteri gördüm. İzlediğimiz tatbikat videosu da müthişti” şeklinde konuştu. “Mutluyum, çok güzel bir deneyim oldu” Veli Alev Özen ise “Ben de buraya geldiğim için çok şaşkın ve mutluyum. Çok güzel bir deneyim oldu. Ben Hataylı olduğum için bizim oralara gemiler çok gelir ama hiç merakım olmuyordu. Artık bundan sonra hep merak edeceğim. İnanılmaz güzeldi” diye konuştu.
Elazığ Vali koltuğuna oturdu, ilk icraatlarından birisi deprem ve yapı stoku oldu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Elazığ Valiliği makamına oturan öğrenci Ensar Doruk Tanış’ın ilk icraatlarından birisi deprem nedeniyle yapı stokları oldu. Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kullanılan sismik izolatörleri örnek gösteren Tanış, bunun tüm binalara uygulanabileceğini ifade etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde çocuklar protokol makamlarına oturdu. Elazığ Valiliği koltuğuna ise Mezre Ortaokulundan 7. sınıf öğrencisi Ensar Doruk Tanış oturdu. Makamı Vali Doç. Dr. Ömer Toraman’dan alan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım’ın ilk icraatı Harput’ta uzay gözlem evi kurmak ve deprem oldu. Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kullanılan sismik izolatörleri örnek gösteren Tanış, bunun tüm binalara uygulanabileceğini ifade etti. Tüm çocukların bayramını kutlayan Ensar Doruk Tanış, ’’23 Nisan Türkiye’de ve dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bize bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Bu koltukta oturmaktan onu ve kıvanç duyuyorum. Çünkü ben bu koltuktan sadece Ensar Doruk Tanış olarak değil, aynı zamanda tüm Elazığ çocuklarını temsilen oturuyorum. Harput’ta uzayı gözlemleyecek bir teleskopun bulunduğu uzay gözlem evini yaptırmak istiyorum. Bazı binalar aşırı derecede sağlam bazıları ise kötü yapılmış. Mesela Şehir Hastanesinin yapımında kullanılan sismik sistem Elazığ depremini 3.3 büyüklüğünde hissetmesini sağlamış. Bunu tüm konutlara uygulamayı düşünüyorum” dedi. Her çocuğun çok kıymetli olduğunu dile getiren Vali Ömer Toraman ise ’’Biz onların geleceğe hazırlıklı ve donanımlı bir şekilde yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Bugün ki devri teslim töreni de aslında bu konuda geleceği olan bakışımızın bir göstergesidir. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimizden de o derece emin olacağız” diye konuştu.