YEREL HABERLER - 21 Eylül 2015 Pazartesi 18:00

Kurbanlık Hayvanlar Görücüye Çıktı

A
A
A
Kurbanlık Hayvanlar Görücüye Çıktı

Kütahya’da, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlar görücüye çıktı. Çevre yolu üzerindeki Canlı Hayvan Pazarı’nda satışa sunulan kurbanlık hayvanlar alıcılarını beklerken, zaman zaman da kıran kırana geçen pazarlıklara sahne oluyor.
Hayvan sahipleri, kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre fazla bir farklılık göstermediğini belirterek, büyükbaş hayvanlarda fiyatların 4 bin TL ile 10 bin TL arasında, küçükbaş hayvanlarda ise fiyatların 300 TL ile bin 800 TL arasında değiştiğini söyledi.
Üreticiler, alıcıların, son günü beklediğini belirterek, "Vatandaşlarımız gelip kurbanlıklara bakıyor, tam karar verip alan fazla yok, genelde fiyat araştırması yapılıyor. Fakat kurban bayramına yaklaştıkça satışlarda artacaktır" dediler.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, belediye canlı hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanların pazara girmeden önce, menşei şahadetnamelerinin, kulak küpelerinin ve sağlık raporlarının kontrol edildiğini söyledi.
Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "Kurban alan vatandaşların büyükbaş hayvanlarda mutlaka kulak küpelerine, sağlık raporlarına ve menşei şahadet namelerini kontrol etmesi gerekir. Biz belediyemize ait hayvan pazarına giren kurbanlıkları kontrol ediyoruz. Başka yerlerden alan vatandaşlarımız hayvanlarının sağlığı konusunda herhangi bir şüphesi bulunuyorsa bize müracaatta bulunsunlar, biz gereken yardımı yaparız" şeklinde konuştu.(EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir