YEREL HABERLER - 15 Nisan 2015 Çarşamba 12:10

Kütahya Çiftçisine 1 Milyon Tl'lik Destek

A
A
A
Kütahya Çiftçisine 1 Milyon Tl'lik Destek

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Özel İdare Genel Sekreterliği kaynaklı 28 proje kapsamında il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı düzenlediği törenlerle 2 bin 106 çiftçiye tohum, fide ve fidan dağıtımı gerçekleştirdi.
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Kütahya İl Genel Meclisi üyelerine ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’a tarıma verdikleri 1 milyon TL’lik bütçe sebebiyle teşekkür etti.
Çiftçilere daha fazla destek ve hizmet vermek için çaba sarf edeceklerini belirten Gümüş, “Bizim işimiz sizlere hizmet etmek, çiftçilerimize para kazandırmak. Bu sene diğer senelerden farklı olarak herkese birer ikişer fidan dağıtmak yerine, çiftçilerimizin bu desteklerden para kazanabilmesini sağlamak amacıyla en az limitler belirlenerek dağıtımı yapıldı. Kışın yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Simav ilçesinde zarar gören seralara tohum ve fide yardımında bulunuldu. Elimizdeki bütçe imkanları ile geçmiş 15 yıldan daha fazla destek sağladık.Valimizin göreve başladığı 2013 yılından buyana toplam 2 milyon 238 bin 500 TL Özel İdare desteği ile 15 yılda verilen desteğin yaklaşık yarısı sadece son üç yılda çiftçilerimize verilmiştir” dedi.
Çiftçilere katılım belgesi takdim edilen dağıtım törenine, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü İhsan Kaymak, Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir