YEREL HABERLER - 29 Haziran 2015 Pazartesi 14:52

Milletvekili İshak Gazel: Koalisyon Görmeleri Ülkemiz İçin Hayırlara Vesile Olsun

A
A
A
Milletvekili İshak Gazel: Koalisyon Görmeleri Ülkemiz İçin Hayırlara Vesile Olsun

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, koalisyon görüşmelerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Milletin omurgasını AK Parti’nin oluşturduğunu dile getiren Gazel, "Önümüzdeki günlerde önce TBMM Başkanı seçilecek, ardından da Koalisyon görüşmeleri başlayacak. Bu sürecin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.AK Partimiz 7 Haziran seçimleri neticesinde , kendisinden sonra gelen iki partini toplamı kadar oy almıştır. Bu milletin omurgasını AK Parti oluşturmaktadır. Ama oluşan meclis tablosu, hiçbir partiye tek başına hükumet kurma imkanı vermemiştir. Bu anlamda Milletimizin takdirinin her zaman başımızın üzerinde yeri vardır. Milletin ortaya koymuş olduğu bu tablo karşısında, diğer partilerin de hükümetin kurulması için gerekli özveriyi göstermesi ve bu yönde bir irade ortaya koyması gerekmektedir. Hep birlikte Türkiyemizin geleceği konusunda ortak ilkelerde buluşmak bizim ana gayemizdir.
Görünen tabloda, AK Parti olmadan bir hükümetin kurulmasının imkanı yoktur. Bunun için de AK Parti olarak, bütün hükümet senaryolarını değerlendirecek, koalisyon konusunda da her türlü müzakereye açık olacağız. Ancak bu iyi niyetli çabalarımız, hiçbir partinin, bizim üzerimize bir dayatma ve emrivakide bulunması anlamına da gelemez. Diğer Partiler tarafından, olmadık şeylerin dayatılmaya çalışılması veya emrivakilerle sürecin yönlendirilmesi Partimiz için kabul edilebilir değildir. Bu Ramazan’ın da bereketiyle ümit ederim ki en kısa süre içinde milletimize güven telkin edecek ve dışarıda veya içeride puslu havada bekleyen çevrelerin beklentilerini boşa çıkaracak bir hükümet kurma çalışmamız başarıya ulaşır. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.Şunu da özellikle belirtmek isterim; ister hükümet kurma çalışmaları başarı ile neticensin, isterse de yeni bir seçime gidelim, bu milletin ana omurgasını oluşturan Ak Parti olarak, milletimizin bize verdiği yetkiyi, hiçbir vesayet odağıyla paylaşmadan, sadece ve sadece milletimiz için kullanacağız. Bu konuda bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar" ifadelerini kullandı. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Köpekçi Nuri Efe Abidesini 13 yaşındaki çocuk yakmış Denizli’nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına, Tavas ilçe girişine 5 yıl önce yaptırılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yakıldığı ortaya çıktı. Olayın yanlışlıkla meydana geldiğini ifade eden aile, tadilat masraflarını üstlendi. Aralık 2018’de Tavas Belediyesi tarafından Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe’yi temsilen yaptırılan abide il protokolünün katılımıyla açıldı. Tavas ilçesi girişinde bulunan Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe Abidesi, geçtiğimiz Çarşamba gece yarısı alevlere teslim oldu. Samanlık Mahallesi’nin kente hakim noktasında bulunan abidenin yangında enkaza dönmesi, ilçede üzüntüye neden oldu. Kundaklanma şüphelisi üzerine durulan yangınla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, bölgedeki tüm güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Polyester ve cam karışımından yapılan abide, yangında büyük zarar görürdü. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, yangını çıkartmış olabileceği düşünülen 1 kişinin eşkali belirlendi. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ederken, heykeli enkaza dönüştüren yangını çıkarttığı belirlenen 13 yaşındaki çocuğun ailesi, yetkilileri bilgilendi. Olayın çocukların oyun oynadığı sırada yanlışlıkla meydana geldiğini savunan aile, heykelin tüm tadilat masraflarını da üstlendi.