- 26 Nisan 2018 Perşembe 11:02

Minik yüreklerden ’Mehmetçik’ için büyük adım

A
A
A
Minik yüreklerden ’Mehmetçik’ için büyük adım

Kütahya’nın Emet ilçesinde Gazi Emet ve Gazi Kemal İlkokulu 3.

Kütahya’nın Emet ilçesinde Gazi Emet ve Gazi Kemal İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, kendi elleriyle yaptıkları bileklik ve ve kolyeleri Mehmetçik Vakfı yararına düzenledikleri kermesle satışa sundular.


Okulun giriş salonunda yapılan kermese Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Emet Müftüsü İsmail Temur, Emet İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, Okul müdürleri, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kermes’in açılış kurdelesine Kaymakam Çiçek ve protokol üyeleri birlikte kesti. Öğrenci velileri açılış sonrası kermese yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 200 öğrenci velisi ve vatandaşların katıldığı Mehmetçik Vakfı yararına düzenlenen kermesten elde edilen gelirin Mehmetçik Vakfı’hın banka hesabına yatırılacağı bildirildi.


Kermeste sunum yapan öğrencilerin yaka kartlarında, 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir ve geçtiğimiz ay hain saldırıda Şehit olan Kütahya Altıntaş İlçesinden Veysel Temel’in ismi olması duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.



"Öğrencilerimize bu çalışmaları için teşekkür ediyorum"


Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, ’’Gazi Emet İlkokulu öğrencilerimizle, Gazi Kemal İlkokulu öğrencilerimiz, Mehmetçik Vakfı’na katkı sağlamak üzere bir çalışma yapmışlar. Bizlerde bu çalışmaları yerinde görüp değerlendirerek takdir ettik. Öğrencilerimize bu çalışmaları yaptıkları için teşekkürlerimizi ifade etmek isteriz. Bunun yanı sıra bu küçük yaşta, vatan ve millet sevgisini bu küçücük, minicik yüreklere aşılayan anne ve babaları ile öğretmenlerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Vatanımızın ve ülkemizin geleceği için, hem ülke içerisinde hemde ülke dışında gözlerini kırpmadan canını feda eden Mehmetçiklere bu katkıyı sağlayan çocuklarımız, hem bizim içimizi ısıtmıştır, hemde Mehmetçiklerimizin içini ısıtmıştır ve ısıtacaktır. Yaşlarının çok üzerinde, zihinsel sınırlarının çok üzerinde bir sorumluluk yüklenerek, Mehmetçik Vakfı’na katkı yapmak istemişlerdir. Bu sorumluluğu üstlenen çocuklarımız için, biz büyüklerin de çok büyük sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Bizler de onlara daha iyi eğitim olanakları ve kendilerini ifade edebilecekleri ortam hazırlamakla mükellefiz. Ülkemizin geleceği aydınlıktır ve bu çocuklarımıza emanettir’’ şeklinde konuştu.



"Ülkemiz, geleceğimiz emin ellerde"


Etkinliği düzenleyen Gazi Emet İlkokulu 3-A sınıf öğretmeni Yakup Özer, ’’Bu fikir tamamen öğrencilerimizden bize geldi. Evlerindeki fazla gelen boncuklarından bileklik ve kolye yapmışlar. Bizde okul olarak onlara yer temin ettik. Gelirini tamamıyla Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacaklar. Sadece onların yaşları küçük ama kalpleri, yürekleri kocaman. Öğrencilerimize, velilerimize, onları yetiştiren ailelerine çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz, geleceğimiz emin ellerde’’ dedi.


Kendi çocuğunun da etkinlikte yer aldığını belirten Emet İlçe Müftüsü İsmail Temur, ’’Gazi Emet ilkokul öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten Mehmetçiğimiz için yaptıkları katkıdan dolayı yüce gönüllerini tebrik ediyorum. Şehitleri, Mehmetçiği,Silahlı Kuvvetleri 3. sınıf öğrencilerin bu şekilde düşünmesi takdire şayandır’’ diye konuştu.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, yaptığı açıklamada, ’’Okullarımızda Mehmetçik vakfı ve Türk silahlı Kuvvetleri için yapılan çalışmalar devam ediyor. İlçemiz halk arasında Gazi Emet olarak anılıyor. Okullarımızın adı da Gazi Emet, Gazi Kemal ismini taşıyor. Gazilik ve şehitlik bu ilçemizin insanlarında da, Türk Milletinde olduğu gibi damarlarında var. Şu anda 27 Nisan Cevizdere Zaferi’nin arifesindeyiz. Öğrencilerimiz tarafından kermeslerle vakıflara yardımlar devam ediyor.’’ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.