YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2016 Çarşamba 18:39

Müdür İsmail Sayar: 25 Yaşına Kadar Genel Sağlık Sigortası Prim Borçlarının Tamamını Siliyoruz

A
A
A
Müdür İsmail Sayar: 25 Yaşına Kadar Genel Sağlık Sigortası Prim Borçlarının Tamamını Siliyoruz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar, yapılan düzenleme ile gençlere bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın, erken mezuniyetleri durumunda 20 yaşını geçmemek kaydıyla ilave 2 yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildiğini dile getirdi.
Sayar, yaptığı açıklamada, 3 ayrı kurumun Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesinin 10. yılını dolduğunu ifade etti.
Müdür Sayar, "Sosyal güvenlik bilincinin, ilköğretim çağından başlayarak hayatın tüm aşamalarında oluşturulmasına ve zinde tutulmasına yönelik çalışmalarımız ile bu konuda elde ettiğimiz sonuçlar hakkında sizleri bilgilendireceğiz.
64. Hükümet eylem planında yer alan ve kurumumuzu ilgilendiren tüm reformlar, Sosyal Güvenlik Haftası’na yetiştirilerek Kanunlaşmıştır.Kamuoyu nezdinde çok büyük karşılık bulan ve memnuniyetle değerlendirilen bu reformlardan da söz edeceğiz.Çalışmalarımız, kurumuzun hizmet kalitesini artırma gayreti içerisinde olacak şekilde vatandaşlarımızın hizmetlere daha kolay ve hızlı ulaşmasına yönelik imkanlar sağlama mücadelesi şeklinde devam etmektedir.İl müdürlüklerimiz, kurumumuzun taşra teşkilatını oluşturmakta olup vatandaşlarımız için yerinden çözüm hizmetleri sunmaktadır.Taşra teşkilatımız, vatandaşlarımızın işlerini ve ailelerini geride bırakıp kurumumuzun merkez hizmet birimlerine müracaat etmesine gerek kalmaksızın tüm işlemlerini gerçekleştirebilecekleri ve sorunlarını çözebilecekleri kabiliyetlerle donatılmıştır.
Vatandaşlarımızca cevaplanan memnuniyet anketlerinde, Çalışma Bakanlığımız ve bağlı ilgili kuruluşlarına artan güven ve memnuniyet oranları da, bu hizmeti yerine getirmedeki gayretimizin somut meyveleridir.Lise de öğrenim gören gençlerimize, öğrenimleri devam etmek ve bakmakla yükümlü sigortalı velileri olmak kaydıyla 20 yaşına kadar sosyal güvenlik hakkı tanınmaktaydı. Yapılan düzenleme ile gençlerimize, bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın, erken mezuniyetleri durumunda 20 yaşını geçmemek kaydıyla ilave iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildi.
Örneğin, gencimiz liseden 18 yaşında mezun olduğunda 20 yaşına kadar, 17 yaşında mezun olduğunda 19 yaşına kadar sosyal güvenceli olacaktır.Aynı şekilde, daha önceki uygulamalarda üniversitede öğrenim gören gençlerimize, öğrenimleri devam etmek ve bakmakla yükümlü sigortalı velileri olmak kaydıyla 25 yaşına kadar sosyal güvenlik hakkı tanınmaktaydı.
Yapılan düzenleme ile gençlerimize, bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın, erken mezuniyetleri durumunda 25 yaşını geçmemek kaydıyla ilave iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildi.Örneğin, gencimiz üniversiteden 23 yaşında mezun olduğunda 25 yaşına kadar, 22 yaşında mezun olduğunda 24 yaşına kadar sosyal güvenceli olacaktır.
Gençlerimize sunulan kolaylıklar bununla da sınırlı kalmadı. Tüm gençlerimizin 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının tamamını siliyoruz.Yönetmelik çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından, yaklaşık 3,5 milyon gencimizin yaklaşık 4 milyar TL borcunu tamamen siliyoruz" diye konuştu. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir