YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2015 Pazartesi 10:15

Nafi Güral: Vali Şerif Yılmaz Mükemmel Bir İnsan Ve Kusursuz Devlet Adamıdır

A
A
A
Nafi Güral: Vali Şerif Yılmaz Mükemmel Bir İnsan Ve Kusursuz Devlet Adamıdır

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, Vali Şerif Yılmaz’ın açıklamalarına kurumlar arası çekişe olması sebebiyle üzüldüğünü ancak, kendisinin mükemmel bir insan ve kusursuz bir devlet adamı olduğunu kaydetti.
Sorunlarının, temsil ettiği özel sektörün talepleri doğrultusunda olduğunu belirten Başkan Güral, "Valimizin Odamız ve şahsım hakkındaki açıklamalarını okudum. Kurumlar arası çekişme olması açısından üzüldük.Sayın Valimiz ile bir sorunumuz yok. Kendisini insan olarak mükemmel, ‘Devlet Adamı’ olarak kusursuz biliyoruz. Yöneticilik prensiplerini sorgulamak bizim hakkımız ve haddimiz olmadığı için yorum yapamayız.Sayın Valimiz ile bir araya geldiğimizde ceketim düğmelenmiş olur. Oturmadan oturmayız, çayını içmeye başlamadan çayımızı içmeye başlamayız, aracına bindiğinde selam durarak yolcu ederiz. Bütün bunların şahidi bizzat Sayın Valimizdir.Biz biliyoruz ki, devletin gücünden daha büyük güç yoktur, devlet adına bu gücü kullanan kişiden daha güçlü kişi yoktur.Bu nedenle Sayın Valimizin gücünü biliyor ve kabul ediyoruz, bu güçlü makamdan da hiç bir zaman en ufak bir şahsi talebim olmamıştır, ancak şehrimiz adına taleplerimiz olmuştur. Zaten şehrimiz adına olacak taleplerimizi Valimizden değil de başka nereden talepte bulunabiliriz ki?. Bizim sorunumuz, temsil ettiğimiz özel sektörün talepleri doğrultusunda, yatırımcıların kendi kendilerini yönetmeleri anlamında OSB yönetimlerinde bulunmaktan ve OSB yönetmeliklerine uyulmasından ibarettir. OSB yönetimlerinde 10 kişi kamudan, 5 kişi Ticaret ve Sanayi Odasından olmak üzere, toplam 15 üye bulunduğundan, 10 kişi kamu temsilcisi ne derse o olduğu için Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri dışarıda kalıyor. Yönetmeliklere uygun olmakla birlikte Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin dışarıda kalması ne kadar adaletlidir, tartışmak istemeyiz, ama yönetmeliklere ters düşen tercihlere de sessiz kalmadığımız için itiraz ettik ve itirazımız haklı bulunarak yanlış düzeltildi. Kütahya 1. OSB’de aynı yanlışların tekrarlanmayacağı umudumuzu muhafaza ediyoruz.Çalışma kahvaltısına katılmamış olmamızı da açıklamak isterim. Sayın Valimizden, Belediye Başkanımızdan veya OSB yönetiminden, Odamızın çalışma kahvaltısına davetine dair bir bilgi almadığımız için, davet edilmeyen yere gidilmemesi nezaketi nedeniyle gitmedik. Yatırımcı olarak şirketim davet edildi ve Sayın Genel Müdürümüz toplantıya katıldı.Sayın Valimize akıl vermek haddimiz değildir, biz sadece dilekçe vererek talepte bulunduk, talebimizin kabul veya reddinin kendi takdirlerinde olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizin bahsettiği dilekçedeki imzaya gelince, ben şahsen, dilekçeye konu olan talebin bir ayağında şahsi talep sahibi olduğum için imzalamadım, yardımcı arkadaşım imzaladı. Ben imzalamış olsaydım, şahsi talebimi, odamı alet ederek gündeme getirmiş olurdum. İşte o zaman söylenecek çok şey olurdu. Talebimi de açıklayayım. 1. OSB’de iki büyük parselin biri ben olmak üzere 3 taliplisi vardı. Dilekçe verdik, ya bu arsaları ihale yoluyla tahsis edin, ya da Kobilere tahsis edilecek şekilde parçalayın, ben dahil büyük yatırımcılara 3. OSB’den arsa tahsisi yapın, böylece hem Kobilere yer açılsın, hem de 3. OSB hareket kazansın. Konu bundan ibarettir.
Her iki OSB müteşebbis heyetine, meclisimizde yapılan seçimler sonrasında isim verilmiştir. Kamu kurumu olduğumuz için, her şey açıktır.15 kişilik müteşebbis heyette 10 kişi kamu temsilcisi olduğu için, alacakları kararlara uymak zorundayız, odamız temsilcilerine yönetimde yer verilmemiş olmasını kalbimizde bir yara olarak muhafaza etmekten başka çaremiz olmadığını biliyoruz. Ancak, yapılacak seçimlerde yönetmeliklere uyulmasını arzu ediyoruz. OSB yönetmeliklerinde ticaret ve sanayi odaları olmazsa olmaz paydaş, Vilayet ve Belediye ise, talep etmeleri halinde paydaş olabilecekleri yazılıdır. Ancak, yönetimlerin nasıl oluşacağı yazılı olmadığı için, kamu temsilcilerinin takdirleri doğrultusunda yönetim kurulu seçilmiş, odamız temsilcilerine yer verilmemiştir. İstanbul Ticaret Odası Başkanı ile ilgili söylemlere gelince, kendisi hayatta, olumsuz bir şey söyleyip söylemediğim sorulabilir, ayrıca Kütahya’ya gelmesi konusunda ısrarcı olup olmadığım da sorulmalıdır. Benim veya şirketlerimin veya KUTSO yöneticilerinin, OSB yönetimlerinde bulunma gibi talebimiz yok, bundan sonra da olması söz konusu değildir. 1. OSB yasası, 1973 yılında çıktı. Tesadüfen ben Odada göreve başladığım yıllarda, 1997 yılında ilk yatırım yapıldı. 2. OSB ise, arkadaşlarımın fedakârca çalışmaları sonucu, 17 ay gibi bir süre zarfında yatırımlara hazır hale getirildi. Talebim olsaydı, o tarihlerde yönetimlerde görev alırdım. Ben, yönetim felsefem olarak, bizzat katılmam konusunda yasal zorunluluk olmadığı takdirde katılmıyorum. Benim yerime arkadaşlarım katılıyor. Bunu da Kütahya’da beni tanıyan herkes bilir.Gerek Sayın Valimizin ve gerekse Sayın Belediye Başkanımızın, OSB yönetimlerinin yatırımcılara devredilmesi konusunda değişik zamanlarda, değişik ortamlarda fikir beyan ettikleri hatırlanacaktır. Umarım bu takdirleri hayata geçirilir. Sayın Valimiz de koruyan, kollayan, yol gösteren, moral veren kişi olarak hafızalarda yer almalıdır" ifadelerini kullandı. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin toz bulutu altında Meteoroloji’nin uyardığı toz taşımının etkili olduğu Mersin’de şehrin genelinde belirgin olarak görülen tozla kaplı gökyüzü, Akdeniz’i ve Toros Dağları’nı neredeyse görünmez hale getirdi. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının Mersin ve çevresinde bugünden itibaren etkili olduğunu bildirdi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren şehrin çevresi tamamen toz bulutu ile kaplandı. Özellikle Akdeniz ve Toroslar Dağları nedeniyle görünmez hale geldi. Evlerin balkonları ve araçlarda da toz kalıntıları dikkat çekti. Kent genelinde olduğu gibi Erdemli ilçesinde de sokağa park edilen araçların üzerlerinde oluşan tozlar dikkat çekti. Yarın gece yarısına kadar devam etmesi beklenen toz taşınımı hava kalitesini düşürdü. Toz bulutunun etkili olduğunu belirten oto yıkamacısı Hacı Tuna, "Afrika’dan gelen toz bulutu bizlerin de işlerini artırıyor. Zannedersem 3-4 günlük süreç içinde yıkamacılarda bir talep oluşacak. Ama çiftçilerimize inşallah bir zarar vermez. Hava puslu, kapalı. Sanki yağmur yağacakmış gibi ama hava sıcak" dedi. Valilik uyardı Toz taşınımı nedeniyle Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, "Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.
Samsun Terme’de afetlere hazırlık çalışması başladı ’Asrın felaketi’ne dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Afet öncesine önlem aldığımız kadar afet sonrasını da hazırlıklı olmalıyız” dedi. Terme Arama Kurtarma Ekibi (TAKE) Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gönüllülük esasıyla yürütülen derneğin hizmetlerini anlatan TAKE Başkanı Arif Çelik, insan hayatına gönüllü olan ve çalışmalarıyla Türkiye’deki öncü dernekler arasında yer aldıklarını belirtti. TAKE’nin kaza, kayıp, kurtarma ve afet gibi durumlarda AFAD ile akredite halinde alanında uzman kadrolarla sahada hizmete hazır olduğunu belirten TAKE Başkanı Arif Çelik, “Her geçen gün kendini geliştiren ekibimiz uzun süren teorik ve uygulamalı eğitimlerinin ardından AFAD ile koordineli olarak sahada göreve hazırdır. Olası bir kayıp, kaza ya da afet durumunda TAKE olaya derhal müdahale edebilecek pozisyondadır. Yalnızca bölgemizde değil tüm ülke genelinde hizmetlerini sürdüren derneğimiz her geçen gün güçlenmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremi anımsatarak arama kurtarma ekiplerinin değerine değinen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Termemizde sizler kadar kapsamlı bir sivil toplum kuruluşunun olmasından şehrimiz adına gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl içerisinde Türkiye tarihinin en büyük afetiyle yüzleşti. Depremde sağlam yapıların önemi kadar aynı zamanda olası bir afete karşı arama kurtarma ekiplerinin kıymetini de görmüş olduk. Afet öncesine önlem aldığımız kadar afet sonrasını da hazırlıklı olmalıyız. Asrın felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet dilerken deprem kuşağında bulunan ülkemizde bir daha afet yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz. Bölgede eşi benzeri olmayan, insan hayatına gönüllü olan TAKE’nin gelişimi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.