YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2015 Pazartesi 14:34

Nafi Güral: Vali Şerif Yılmaz Mükemmel Bir İnsan Ve Kusursuz Devlet Adamıdır

A
A
A
Nafi Güral: Vali Şerif Yılmaz Mükemmel Bir İnsan Ve Kusursuz Devlet Adamıdır

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, Vali Şerif Yılmaz’ın açıklamalarına ’kurumlar arası çekişme’ olması sebebiyle üzüldüğünü ancak, kendisinin mükemmel bir insan ve kusursuz bir devlet adamı olduğunu kaydetti.
Sorunlarının, temsil ettiği özel sektörün talepleri doğrultusunda olduğunu belirten Başkan Güral, "Valimizin Odamız ve şahsım hakkındaki açıklamalarını okudum. Kurumlar arası çekişme olması açısından üzüldük.Sayın Valimiz ile bir sorunumuz yok. Kendisini insan olarak mükemmel, ‘Devlet Adamı’ olarak kusursuz biliyoruz. Yöneticilik prensiplerini sorgulamak bizim hakkımız ve haddimiz olmadığı için yorum yapamayız.Sayın Valimiz ile bir araya geldiğimizde ceketim düğmelenmiş olur. Oturmadan oturmayız, çayını içmeye başlamadan çayımızı içmeye başlamayız, aracına bindiğinde selam durarak yolcu ederiz. Bütün bunların şahidi bizzat Sayın Valimizdir.Biz biliyoruz ki, devletin gücünden daha büyük güç yoktur, devlet adına bu gücü kullanan kişiden daha güçlü kişi yoktur.Bu nedenle Sayın Valimizin gücünü biliyor ve kabul ediyoruz, bu güçlü makamdan da hiç bir zaman en ufak bir şahsi talebim olmamıştır, ancak şehrimiz adına taleplerimiz olmuştur. Zaten şehrimiz adına olacak taleplerimizi Valimizden değil de başka nereden talepte bulunabiliriz ki?. Bizim sorunumuz, temsil ettiğimiz özel sektörün talepleri doğrultusunda, yatırımcıların kendi kendilerini yönetmeleri anlamında OSB yönetimlerinde bulunmaktan ve OSB yönetmeliklerine uyulmasından ibarettir. OSB yönetimlerinde 10 kişi kamudan, 5 kişi Ticaret ve Sanayi Odasından olmak üzere, toplam 15 üye bulunduğundan, 10 kişi kamu temsilcisi ne derse o olduğu için Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri dışarıda kalıyor. Yönetmeliklere uygun olmakla birlikte Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin dışarıda kalması ne kadar adaletlidir, tartışmak istemeyiz, ama yönetmeliklere ters düşen tercihlere de sessiz kalmadığımız için itiraz ettik ve itirazımız haklı bulunarak yanlış düzeltildi. Kütahya 1. OSB’de aynı yanlışların tekrarlanmayacağı umudumuzu muhafaza ediyoruz.Çalışma kahvaltısına katılmamış olmamızı da açıklamak isterim. Sayın Valimizden, Belediye Başkanımızdan veya OSB yönetiminden, Odamızın çalışma kahvaltısına davetine dair bir bilgi almadığımız için, davet edilmeyen yere gidilmemesi nezaketi nedeniyle gitmedik. Yatırımcı olarak şirketim davet edildi ve Sayın Genel Müdürümüz toplantıya katıldı.Sayın Valimize akıl vermek haddimiz değildir, biz sadece dilekçe vererek talepte bulunduk, talebimizin kabul veya reddinin kendi takdirlerinde olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizin bahsettiği dilekçedeki imzaya gelince, ben şahsen, dilekçeye konu olan talebin bir ayağında şahsi talep sahibi olduğum için imzalamadım, yardımcı arkadaşım imzaladı. Ben imzalamış olsaydım, şahsi talebimi, odamı alet ederek gündeme getirmiş olurdum. İşte o zaman söylenecek çok şey olurdu. Talebimi de açıklayayım. 1. OSB’de iki büyük parselin biri ben olmak üzere 3 taliplisi vardı. Dilekçe verdik, ya bu arsaları ihale yoluyla tahsis edin, ya da Kobilere tahsis edilecek şekilde parçalayın, ben dahil büyük yatırımcılara 3. OSB’den arsa tahsisi yapın, böylece hem Kobilere yer açılsın, hem de 3. OSB hareket kazansın. Konu bundan ibarettir.
Her iki OSB müteşebbis heyetine, meclisimizde yapılan seçimler sonrasında isim verilmiştir. Kamu kurumu olduğumuz için, her şey açıktır.15 kişilik müteşebbis heyette 10 kişi kamu temsilcisi olduğu için, alacakları kararlara uymak zorundayız, odamız temsilcilerine yönetimde yer verilmemiş olmasını kalbimizde bir yara olarak muhafaza etmekten başka çaremiz olmadığını biliyoruz. Ancak, yapılacak seçimlerde yönetmeliklere uyulmasını arzu ediyoruz. OSB yönetmeliklerinde ticaret ve sanayi odaları olmazsa olmaz paydaş, Vilayet ve Belediye ise, talep etmeleri halinde paydaş olabilecekleri yazılıdır. Ancak, yönetimlerin nasıl oluşacağı yazılı olmadığı için, kamu temsilcilerinin takdirleri doğrultusunda yönetim kurulu seçilmiş, odamız temsilcilerine yer verilmemiştir. İstanbul Ticaret Odası Başkanı ile ilgili söylemlere gelince, kendisi hayatta, olumsuz bir şey söyleyip söylemediğim sorulabilir, ayrıca Kütahya’ya gelmesi konusunda ısrarcı olup olmadığım da sorulmalıdır. Benim veya şirketlerimin veya KUTSO yöneticilerinin, OSB yönetimlerinde bulunma gibi talebimiz yok, bundan sonra da olması söz konusu değildir. 1. OSB yasası, 1973 yılında çıktı. Tesadüfen ben Odada göreve başladığım yıllarda, 1997 yılında ilk yatırım yapıldı. 2. OSB ise, arkadaşlarımın fedakârca çalışmaları sonucu, 17 ay gibi bir süre zarfında yatırımlara hazır hale getirildi. Talebim olsaydı, o tarihlerde yönetimlerde görev alırdım. Ben, yönetim felsefem olarak, bizzat katılmam konusunda yasal zorunluluk olmadığı takdirde katılmıyorum. Benim yerime arkadaşlarım katılıyor. Bunu da Kütahya’da beni tanıyan herkes bilir.Gerek Sayın Valimizin ve gerekse Sayın Belediye Başkanımızın, OSB yönetimlerinin yatırımcılara devredilmesi konusunda değişik zamanlarda, değişik ortamlarda fikir beyan ettikleri hatırlanacaktır. Umarım bu takdirleri hayata geçirilir. Sayın Valimiz de koruyan, kollayan, yol gösteren, moral veren kişi olarak hafızalarda yer almalıdır" ifadelerini kullandı. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.