YEREL HABERLER - 23 Kasım 2015 Pazartesi 10:39

Öğrencilerin 'simitçi Baba'sı

A
A
A
Öğrencilerin 'simitçi Baba'sı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde simit sarayı sahibi Osman Çerkeş’e, insanlara yaptığı maddi ve manevi yardımlar ve babacan tavrı nedeniyle özellikle üniversite öğrencileri “Osman Baba” diye hitap ediyor.
15 yıl önce geldiği Hisarcık’ta ilk yıllarında sokaklarda simit satarak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Osman Çerkeş daha sonra Cumhuriyet Meydanında açtığı küçük simit sarayını uzun yıllar çalıştırdıktan sonra son açtığı yeni simit sarayında eşi ve oğluyla müşterilerine hizmet veriyor. Müşterilerine karşı sergilediği yardımsever, cömert ve babacan tavırlarıyla büyük küçük herkesin takdirini kazanan üniversite öğrencilerinin “Osman Baba” diye hitap ettiği Osman Çerkeş, “ Öğrencileri evlatlarım gibi severim. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ilçemize okumak için gelen öğrencilerin sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları var. Bu nedenle onlara her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Öğrencilerle aramızda bir baba evlat ilişkisi vardır. Ben onları çok seviyorum ve hepsinden de memnunum.” diye konuştu.
Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden Özge Kaptan,”Osman babamız çok babacan ve yardımseverdir. Bizlere maddi manevi her konuda çok yardımcı olur. Paramız olmasa da hiçbirimizi aç göndermez. Kendisini bir baba olarak görüyor ve çok seviyoruz.” dedi. (MA-EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir