YEREL HABERLER - 03 Mart 2015 Salı 10:55

Okula Turnikeli Giriş Sistemi

A
A
A
Okula Turnikeli Giriş Sistemi

Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapımı tamamlanan Turnikeli Öğrenci Giriş Sistemi, İl Milli eğitim Müdürü Coşkun Esen’in de katıldığı törenle hizmete sunuldu.
Törende konuşan Okul Müdürü Hüdaverdi Yazar, sitemin kurulmasıa katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Yazar, "Velilerimizle ve öğrencilerimizle yaptığımız okul güvenliği konusu ön plana çıkmıştır. Okul aile birliği genel kurulunda, tavsiye niteliğinde kararlar alınmıştır. Sistem kütahyada bir ilktir. Anne ve babaların bize emaneti olan çocuklarımızın güvenliği bizim birinci önceliğimizdir. Okul aile birliğince karşılanan sistem okulumuzun teknik imkanları kullanılarak öğretmen ve öğrecilerimizin gayretleriyle kurulmuş oldu. Sistem sayesinden öğrenci ve öğretmenlerimizin güvenliği sağlamış olacağız. Sistem öğrenci kimliği ile çalışacak, öğrenci kimlik kartını okutarak okula gireceklerdir” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılacak sistemin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.Esen, “Güvenli okul yolunda bir adım atmış olacağız. Şüphesiz 21. yüz yılda bir çok nimetlerinin yanında çok ciddi buhranları da barındırıyor. Şiddet eğiliminin hızla arttığı, insanımızın tahammülsüzleştiği ve birinin diğerinin ötekileştirdiği, demokratik hoşgörü ortamından hızla uzaklaştığımızı görüyoruz. Şiddetin toplum içinde kol gezdiği ortamlarda, okullarımız birinci hedef haline geliyor. Gerekli tedbirleri zamanında ve hemen almamız gerekiyor. Turnike sistemi ile öğrencilerin fiziki güvenliklerini sağlamış olacağız” diye konuştu.(EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir