YEREL HABERLER - 27 Kasım 2015 Cuma 15:58

Oyun Oynayarak İngilizce Eğitimi Alıyorlar

A
A
A
Oyun Oynayarak İngilizce Eğitimi Alıyorlar

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulunda öğrenciler oyun oynayarak İngilizce eğitimi alıyorlar.
İngilizce Öğretmeni Gülşah Tanık, İngilizce sınıfında kullandıkları çeşitli materyallerin öğrencilerin İngilizce dil becerilerini geliştirmesine büyük yararı olacağını söyledi.
Tanık, “İngilizce dersinde kullandığımız 3 boyutlu dünya haritasının uygun yerlerine öğrenciler ülkelere ait bayrakları yerleştiriyor ve birbirlerine nereli olduklarını ve hangi milletten olduklarını sorup söylüyor. Böylelikle hem genel kültürleri, hem de İngilizce konuşma yetenekleri gelişiyor.
Scrabble kelime oyununda çocuklar tak-çıkar harfleri kullanarak kelime oluşturuyor ve oluşturdukları kelimelerden puan kazanıyorlar. Bu oyun sayesinde hem rekabet, hem yazma pratiği gelişiyor. Bu arada öğrenci parmak kuklalar kullanarak yeni öğrendiği İngilizce kalıplarını konuşmaya dokuyor. Canlı nesne figürleri (hayvanlar, oyuncaklar, taşıtlar) sayesinde öğrendiği yeni İngilizce kelimelerin karşılığı soyut bir kavramdan öteye geçerek gerçek (somut) bir hal alıyor. Sınıfta sergilenen bu nesneleri her gün gören öğrenci anlamlarını içselleştiriyor. Öğrenci İngilizce sayı sayma ve matematik işlemlerini ahşap sayı materyallerini kullanarak kendi başına çalışabiliyor. Bu çerçevede hem matematik, hem de İngilizce dersi gelişiyor. Dyned Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş enteraktif bir İngilizce öğrenme programıdır. Programa bilgisayar ve internet üzerinden çalışılmaktadır. Okul idaremiz tarafından İngilizce sınıfına yerleştirilmiş iki adet bilgisayarda öğrencilerimiz bu programı çalışabilmektedirler.” diye konuştu.(MA-EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir