YEREL HABERLER - 24 Kasım 2015 Salı 11:10

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: Bütün Diziler Ahlakımızı Yıkmak İçin Çeviriliyor

A
A
A
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: Bütün Diziler Ahlakımızı Yıkmak İçin Çeviriliyor

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen ’Osmanlı Kalbe Düşünce’ konulu söyleşiye katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Bütün diziler ahlakımızı bozmak için çevriliyor ve hepimiz bunları izliyoruz" dedi.
Yeni Belediye Kütür Sarayı’nda Serdar Tuncer’in moderatörlüğündeki söyleşi, vatandaşlar tarafından büyük dikkatle takip edildi.
"Osmanlı’nın taşa-toprağa değil insana yatırım yapmıştır" diyen Şimşirgil, "Şu televizyondaki bütün diziler, edebimizi ve ahlakımızı yıkmak için çevrilmiyor mu? Hangi dizide eşini aldatmayan insanlar var. Hem de kimlerle aldatıyorlar. Ve biz her gece bunları izliyoruz. 2 aylık çocuktan, ölüm döşeğindeki adama kadar hepimiz bunları izliyoruz. Bunları izleyen çocuğa ben üniversitede ne verebilirim. O yüzden hepimiz sacın üzerindeki adam gibi korkmamız lazım. Çoluk çocuğumuza sahip çıkıp iyi ahlaklı yetiştirmemiz lazım" şeklinde konuştu.
Söyleşi sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediyenin kültür etkinlerin her ay ünlü bir konuşmacının katılımı ile devam edeceğini kaydetti.
Başkan Saraçoğlu, Şimşirgil ve Tuncer’e birer çini tabak hediye etti. (EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir