GENEL - 20 Mart 2018 Salı 10:57

Simav’da ’yerel buluşmalar’ toplantısı

A
A
A
Simav’da ’yerel buluşmalar’ toplantısı

Kütahya’nın Simav ilçesinde, yatırımlar ve gelişmeleri değerlendirmek için ’yerel buluşmalar’ toplantısı düzenlendi.

Kütahya’nın Simav ilçesinde, yatırımlar ve gelişmeleri değerlendirmek için ’yerel buluşmalar’ toplantısı düzenlendi. Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Eynal Kaplıcaları salonundaki toplantıda, Simav’da yapılan ve yapımı devam eden hizmetleri anlattı.


Özkan, ”Simav’ın en önemli yatırımlarından bir olan jeotermal enerji sisteminin kullanımı, göreve geldiğimiz tarihten itibaren yüzde 48 oranında arttı. 2018 yılı içinde hizmete girecek olan doğalgazın, öncelikle kamu kurumlarına verilmesini öneriyoruz, böylece jeotermal kaynaklarını üretim alanında kullanacağız” dedi.


Simav Ak Parti İlçe Başkanı Adil Biçer, Üniversite sınavlarının Simav’da yapılma kararını duyurdu. Biçer, “Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’ne yeni bölümlerin açılma sözünü aldık. Önümüzdeki öğretim yılında öğrenci kayıtları yapılacak. Meslek Yüksekokulu’na da Fizik Tedavi Bölümü’nün açılması girişimlerimiz olumlu sonuç verdi. Eski Hastane binasına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacak” diye konuştu.


Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, "İlçede yapılması planlanan tüm projeleri yakından takip ediyorum. Devletin işlerini yerine getirmek için görevimizin başındayız” şeklinde konuştu.


Eynal Kaplıcaları Salonu’nda yapılan yerel buluşmalar toplantısına, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı İbrahim Erşil, Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, Sivil Toplum Kuruluşu (TK) temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Oda Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi ve Encümen Üyeleri ve Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Cemil Baybuk katıldı.


Yapılan yemek ikramının ardından kapanış konuşması yapan Başkan Özkan, farklı görüşlerin, hizmet alanında birlikte hareket etmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti. (MEİ-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.