YEREL HABERLER - 01 Kasım 2014 Cumartesi 13:03

Tema Gediz’de Gönüllü Öğrencilerle Büyüyor

A
A
A
Tema Gediz’de Gönüllü Öğrencilerle Büyüyor

Kütahya’nın Gediz İlçesinde, 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma) Vakfı’nın gönüllü sayısı öğrencilerle artıyor.
TEMA Vakfı Gediz Gönüllü İlçe Sorumlusu Halil İbrahim Başoğol, son zamanlarda gönüllü sayısındaki artışlarla dikkat çektiklerini belirterek şu şekilde konuştu:
Özellikle okullarımızdaki “Bu sınıfın öğrencileri TEMA Gönüllüsüdür” etkinlikleri ile toplumsal bilinç kazanma ve oluşan duyarlılık memnuniyet vericidir. Şu an itibariyle Gediz’de gönüllü destekçimiz 400’e yaklaşmıştır. Okullarımıza, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği ile hazırlanan eğitici afiş ve materyallerin dağıtımı yapılmaktadır. Zaman zaman eğitici nitelikte belgesel ve sunuların gösterimi yapılmaktadır. Bu konuda vakfımıza destek veren başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Aydın olmak üzere okul müdürlerimiz ve tüm öğretmenlerimize ve ismini sayamadığım bütün gönüllülerimize, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gediz’imizin değişik bölgelerine dikilmek üzere tüplü fidan sözü veren Orman İşletme Müdürümüz Nurettin Dağdelen’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Kasım ayı ilk haftasında “Meşe Palamudu Toplama Etkinliği” yapılacaktır. Ayrıca 17-23 Kasım tarihleri arasında “Erozyonla Mücadele Haftası Etkinlikleri” çerçevesinde “Toprağa Saygı Yürüyüşü” organize edilecektir. Etkinlik tarihi ve yeri ayrıca bildirilecek olup, katılımlarıyla destek olacak herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.
Ayrıca Gediz Belediyesi tarafından koordinesi yapılan ve yürütülen “Atık kağıt, cam ve plastik” toplama merkezlerinin, geri dönüşüm ve doğa tahribatını en aza indirmek için yapılmış çok olumlu projelerden biri olduğunu belirterek, tüm doğa severlerin bu projeye destek vermelerini özellikle temenni ediyorum.
Tüm bu çalışmaları yürütürken mesai kavramı gözetmeksizin sürekli yanımda olan TEMA Vakfı Gediz İlçe Sorumluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Cengiz ve Bayram Sarı’ya Gediz TEMA adına teşekkürü borç biliyorum.
“İnsanlığa hayırlı olmanın en kolay yolu fidan dikmektir” diyerek tüm kamuoyunu yarınlarımız için doğaya ve yeşile sahip çıkmaya davet ediyorum. Her şey yeşil bir Gediz, her şey yeşil bir Türkiye için.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Gedizli kick boksçular derece için dövüşecekler Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Halk Merkezi bünyesinde açılan ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular elde ettikleri başarılar ile göz dolduruyorlar. Bu çerçevede Milli Takıma davet edilen Gedizli Sporcular 18-21 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan World Association Of Kick Boxing Organizations Uluslararası Kick Boks organizasyonları içerisinde yer alan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Şampiyonada ilk olarak Gediz Gençlik ve Spor Müdürü kick boks sporcusu Muhammed Keskin 94 kg’da Macaristan’lı rakibi Gergely Juhasz ile karşılaşacak. Yakın zamanda Kick Boks antrenörleri Selim Ocak ve Duygu Doğrayan Ocak eşliğinde bu turnuvaya hazırlandığını belirten İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, “18-21 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde birçok ülkenin katılımı ile Top Ten Avrupa Kupası için mücadele edeceğiz. Point Fighting kategorisinde 94 kg ve 94+kg da şampiyonada mücadele edeceğim. İlk rakibim daha önce İtalya’da World Cups, Zagrep Continental Cups, Hungarian Word Cups, Austrian Word Cups turnuvalarında şampiyonlukları olan Macaristan Uyruklu Gergely Juhasz ile karşılaşacağım. Antrenörlerimizle çok sıkı çalışmalar gerçekleştirdik. İnşallah galibiyetle bu maçtan ayrılacağım. Türk sporcularımızın bu turnuvada büyük başarı elde edeceğini düşünüyorum. Hemşerilerimizin desteklerini bekliyorum” dedi.
Kütahya Gediz Polisi plakasız motor ve kasksız sürücülere göz açtırmıyor Kütahya’nın Gediz ilçesinde polis ekipleri motosikletleri sıkı takibe aldı. Gediz’de polisler sokak sokak motosiklet avına çıktı. Baharın gelmesi yaz ayının yaklaşması ile birlikte Gediz’in Cadde ve sokakları, vatandaşların özellikle gençlerin yoğun rağbet gösterdiği motosikletlerle dolup taşıyor. Bu kapsamda yaşanabilecek kaza ve diğer olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Gediz’in dört bir yanında motosiklet avına çıkarak gerekli denetimleri gerçekleştiriyor. Plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerinin adeta korkulu rüyası olan polis ekipleri farklı noktalarda uygulama gerçekleştiriyor. Polisler ayrıca seyir halinde olsalar bile gördükleri motosikletlerin önüne geçerek kontrollerini gerçekleştiriyorlar. Konuyla ilgili olarak edinilen bilgiler doğrultusunda sürücüleri uyaran Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü, denetimlerine devam edeceği, sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları ve gerekli tedbirlere uyulması konusunda hassasiyet gösterilmesi uyarısı yapıldı. Ekipler kask konusunda sürücülerin duyarlı olması gerektiğine vurgu yaparken, “Ramazan Bayramında Gediz’de 3 kaza meydana geldi. Bu kazaların hepsinde motosikletler vardı. Sürücülerin hiç birinde kask yoktu. Bu konu çok önemli. Oluşabilecek motosiklet kazalarında kask hayat kurtarır. Lütfen kasksız yola çıkmayın” uyarısı yapıldı.