YEREL HABERLER - 20 Mart 2017 Pazartesi 14:54

Zafer Kalkınma Ajansının Zafer-İn operasyonu eğitimleri

A
A
A
Zafer Kalkınma Ajansının Zafer-İn operasyonu eğitimleri

Zafer Kalkınma Ajansının Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ta Zafer-İn Operasyonu eğitimlerinin devam ettiği bildirildi.

Zafer Kalkınma Ajansının Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ta Zafer-İn Operasyonu eğitimlerinin devam ettiği bildirildi.


Zafer Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, “Zafer Kalkınma Ajansının operasyon faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olduğu Zafer-İN Operasyonu kapsamında, Temmuz 2017’ye kadar sürecek olan KOBİ çalışanlarına, işverenlerine ve kamu kurumu çalışanlarına yönelik eğitimler başlamıştır. Bugüne dek düzenlenen eğitimlerden 100 kamu personeli, 60 KOBİ yöneticisi, 165 KOBİ çalışanı faydalanmıştır. Yalın Üretim ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programları, işletmelerde işbaşında eğitim yöntemiyle uygulanmaktadır. Ayrıca uygulamalar süresince KOBİ’lere danışmanlık hizmeti verilmekte, işletmelerin üretim kapasitelerini ve kalitesini arttırmayı hedefleyen Yalın Üretim Programı 31 KOBİ’ye uygulanmaktadır. 7 Mart’ta Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasında, 8 Mart’ta Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında ve Manisa Büyük Saruhan Otel’de düzenlenen birer günlük ortak hazırlık toplantılarında katılımcılara yalın üretim ile ilgili uygulama yöntemi, Toyota örneği ve kavramsal terimler hakkında bilgi verildi ve devamı fabrikalarda uygulanacak olan Yalın Üretim Programı’nın firmalardaki işleyişi hakkında açıklamalarda bulunulmuştur. KOBİ’lerde çalışan beyaz ve mavi yakalıların liderlik becerilerinin geliştirilmesi, motivasyonlarının arttırılması, çalışanlar için katılımcı ve etkileşimli bir üretim ortamı yaratılmasını hedefleyen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, TR33 Bölgesi’ndeki 23 KOBİ’de uygulanacaktır. TR33 Bölgesi’nde yer alan KOBİ’lerde çalışan mavi yakalılara yönelik sektör analizleri sonucuna göre belirlenen 9 sektörde 20 alanda geliştirilen Mesleki Beceri Geliştirme Programı, başvuru sonuçlarına göre 7 sektörde 15 alanda düzenlenmektedir. Bu kapsamda bugüne kadar 2-5 Mart ve 8-9 Mart tarihlerinde Afyonkarahisar İkbal Otel’de Kat Hizmetleri Sorumlusu Eğitimi, 10-11 Mart’ta Afyonkarahisar İkbal Otel’de Oda Temizleme Eğitimi, 15-17 Şubat ve 15-17 Mart’ta Kütahya Simav Eynal Kaplıcaları’nda Oda Temizleme Görevlisi Eğitimleri, 15-17 Şubat’ta Kütahya Simav Eynal Kaplıcaları’nda ve 22-23 Şubat’ta Afyonkarahisar İkbal Otel’de Ön Büro Görevlisi eğitimi, 26-27 Şubat ve 7-8 Mart’ta Afyonkarahisar İkbal Otel’de, 9-10 Mart’ta Korel Otel’de, 15-16-17 Mart’ta Kütahya Simav Eynal Kaplıcaları’nda Servis Görevlisi Eğitimi ve Oda Temizleme Görevlisi eğitimi düzenlenmiştir.


Yetkililer Kamu Personeli Kapasite Geliştirme Eğitimleri hakkında şu açıklamayı yaptılar,”TR33 Bölgesi’ndeki kamu çalışanlarının kapasitelerini geliştirmek amacıyla program kapsamında “Yönetim Becerileri, Kişisel Becerilerin Geliştirilmesi, Kamu Yönetimindeki Yeni Gelişmeler Eğitimi ve Kamu ve Avrupa Birliği Fonlarında Yararlanma Eğitimleri” planlanmıştır. Bu çerçevede düzenlenen Kamu ve AB Fonlarından Yararlanma Yöntemleri Eğitimi, 16-18 Ocak’ta Manisa Şehzadeler Kaymakamlığında, 22-24 Şubat’ta ve 14-15 Mart’ta Zafer Kalkınma Ajansında (ZEKA) genel sekreterlik binasında gerçekleşti. Kişisel Becerileri Geliştirme Eğitimi 7-9 Mart’ta ZEKA genel sekreterlik binasında ve Yönetim Becerilerini Geliştirme Eğitimi 7-9 Mart’ta Uşak Özgöbek Rönesans Otel’de gerçekleştirilmiştir” denildi.(EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."