Alış : 1.817 | Satış : 1.8258  
Alış : 2.3205 | Satış : 2.3317
KESK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN hükümetin önerdiği zam oranına tepki olarak ortaklaş ...
 
 
Ankara'da memurların 1 günlük 'iş bırakma' eylemi, tren garında görevlilerin gec ...
 
 
 
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışmasında fina ...
 
 
Bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Altın Koza Film Festival ...
 
 
 
KESK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN hükümetin önerdiği zam oranına tepki olarak ortaklaş ...
 
 
Ankara'da memurların 1 günlük 'iş bırakma' eylemi, tren garında görevlilerin gec ...
 
 
 
17 Şubat 2012 | 13:42

Lazer yanıklarına dikkat!

Tıbbın her alanında kullanılan lazerlerin bazen yanlış uygulanmasından dolayı lazer yanıklarının oluştuğunu söyleyen Çağıner Hastanesi Genel Cerrahi ve Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Hasan Yavuz, "Her kişiye standart bir tedavi yerine kişinin cilt yapısı ve durumuna uygun bir lazer uygulanmalı" dedi.

Lazer yanıklarına dikkat!

Op.Dr. Hasan Yavuz, tıbbın neredeyse her alanında kullanılan lazerlerin yeni bir çığır açtığını söyleyerek, bu konuda halkın yeterli bilgiye sahip olmadığını söyledi. 50 yıldan beri insanoğlunun hizmetinde olan, uyarılırmış ışıma emisyonu ile güçlendirilmiş ışık anlamına gelen lazerlerin kullanımı konusunda hem hekimlerin hem de vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Op.Dr. Yavuz, "Ancak her daim akılda tutulması gerekir ki, her an, her kişiye standart bir tedavi uygulanmamalı, Aksı taktirde cilt yanıkları ve diğer istenmeyen yan etkiler oluşabilir.

Bu nedenle, hasta tedavi seansından 3 hafta öncesine kadar güneşe maruz kalmışsa veya yapay esmerleşme ürünleri kullanmışsa tedavi ertelenmelidir. Hastadan daha önceki tedavilerin de dahil olduğu detaylı bir öykü alınmalı ve hastanın istediği tedaviye uygun olup olmadığından emin olunmalıdır. Kalıcı makyaj düşünülüyor ise lazerden sonra planlanmalıdır. Lazer sonrası geçici kızarıklıklar ve ödemin oluşabileceği söylenmelidir.

Tedavide oluşabilecek yan etkileri belirleyebilmek için hastanın sosyal yaşantısı, tatil veya iş planları öğrenilmelidir. Geçmişte Herpes öyküsü olan hastalarda lazerden 1 gün önce antiviral bir ilaç başlanmalıdır. Aksi takdirde lazer ile Herpes nüks edebilir. Hastanın cilt tipi, beyaz ya da koyu tenli olması kesinlikle dikkate alınmalıdır. A vitamini alan hastaların lazer seansları bir süre ertelenmelidir ve mümkünse hastada ufak bir alanda uygulanacak lazer tedavisi test edilmelidir. Eğer ödem, renk değişikliği görülürse cihazın ayarları değiştirilmelidir. Kanser düşünülen vakalarda mümkünse lazer kullanılmamalıdır" dedi.

Yavuz, gerçekten bu hususların dikkate alınması halinde yapıldığında, lazer tedavisinin çok üstün bir alternatif olmaya devam ettiğini ve özellikle medikal estetik ile varis tedavisinde adeta yeni bir çığır açtığını söyledi.


0 oy, 0 puan
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.
Yorum Ekle
Adınız Soyadınız
*
Yorumunuz
* (0 karakter; kalan: 300)

En Çok Tıklanan Galeriler
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin
8 Fotoğraf | Gündem
21 Mayıs 2012
En Çok İzlenen Videolar
Dehşet anları kamerada
Asayiş
14 Mayıs 2012
İnek vurularak yakalandı
Asayiş
12 Mayıs 2012
THY'den kupalı tanıtım
Gündem
11 Mayıs 2012
Behzat'tan paraşüt şov
Magazin
29 Nisan 2012
ANKET
Sizce yılın teknik direktörü kim?
 

(C) İhlas Haber Ajansı 1993-2012. Her Hakkı Saklıdır.
29 Ekim Cad. İhlas Medya Center, Medya Blok Kat:2 Yenibosna-İstanbul

Telefon : 0212 454 33 33    Faks : 0212 454 33 35