YEREL HABERLER - 25 Mart 2017 Cumartesi 16:00

AK Parti’de referandum çalışmaları sürüyor

A
A
A
AK Parti’de referandum çalışmaları sürüyor

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor.

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor.


AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, referandum çalışmaları kapsamında Kırçuval Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.


Burada konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı yeni anayasaya FETÖ, PKK, DHKP-C, Almanya ve Hollanda’nın hep birlikte karşı çıktığını belirterek “Bunların karşı çıkmasıyla ne kadar doğru yolda olduğumuzu daha da iyi anlıyoruz. Sıkıntılı süreçlerin bitebilmesi, sağlam bir iradeyle ve terörden uzak, kendi öz kaynaklarını kendi ülkesine harcayabilmesi için, tamamı milli ve sivil olan bu anayasaya destek vermek için bütün arkadaşlarımızın sandığa gitmesi ve kendi iradesini sandığa yansıtması gerekiyor” diye konuştu.


Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise belediye olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Hizmet belediyeciliği anlamında gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Gürkan, bir belediyenin bir dönemde yapamayacağı yatırımları yaptıklarını kaydetti.


Gürkan, milletin desteğiyle toplumdaki istismarların önüne geçileceğini ifade ederek, “Bu memlekette küçük marjinal gruplar, etnik yapılar, ideolojik yapılar, mezhepsel yapılar istismar edilerek, onların üzerine bina edilen fikir atmosferi üzerinden siyaset yapılıyordu. Artık 16 Nisan’dan sonra kimsenin böyle bir istismar politikasıyla siyaset yapma şansı kalmıyor” dedi.


AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, referandumun Türkiye’deki herkesi ilgilendirdiğini ifade ederek, milletin bunu benimsediğini ve bu konuda çaba sarf ettiğini söyledi.


“Ülkemizin geleceğine karara vereceğiz”


AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Dilek Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.


16 Nisan’da yapılacak olan referandum kapsamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Darbelerle, belirli entrikalarla, e-muhtıralarla bu ülkenin gelişiminin önüne devamlı engeller koyan bir sistem vardı. Bu sistem, hedeflerimize ulaşmamıza engel oluyor. Bunu aşmak içinde yeni bir anayasaya ihtiyacın olduğunu kurulduğumuz günden buyana söylüyoruz" dedi.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, milletin 15 yıldır AK Parti’nin yaptığı çalışmaları çok iyi bildiğini kaydetti.


Çakır, AK Parti’nin güçlü iktidar yapısının Türkiye’ye büyük kazanımlar sağladığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Biz birini seçmiyoruz. Gelecekte ülkemizin hükümet sistemine biz karar vereceğiz. Bu referandumla birlikte çocuklarımıza bırakacağımız geleceğimiz daha teminat altına alacağız.”


Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise 16 Nisan’da milletin geleceğini oylayacağını kaydederek, “Bu muhtarlık, belediye başkanlığı ya da milletvekilliği seçimi değil, Türkiye’nin geleceğini oylayacağız” ifadelerini kullandı.


AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya da, AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetlerin katlanarak devam etmesini sağlayacaklarını dile getirdi.


Yalçınkaya, 16 Nisan referandumunun önemine değinerek, “Türkiye’de sivil ve vatandaşın talebiyle bir anayasa gerçekleşmedi. Yaptığımız değişiklik bütünüyle milli, hiçbir yerden ithal edilmemiş, örneklenmemiş, Türkiye’nin geçmiş deneyimlerini bir araya getiren, sorunlarını masaya koyup, çözüm üreten bir yaklaşım” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.