ASAYİŞ - 14 Ocak 2017 Cumartesi 10:31

Anadolu Basın Birliği’nde hırsızlık şoku

A
A
A
Anadolu Basın Birliği’nde hırsızlık şoku

Anadolu Basın Birliği’nin Malatya Şubesine üst üste iki defa giren hırsızlar fotoğraf makineleri ve elektronik eşyaları çaldı.
Anadolu Basın Birliğinde geçtiğimiz günlerde yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili emniyet güçleri zanlının yakalanması için çalışmalara devam ederken olayı anlatan Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, hırsızın iki kez derneklerine girdiğini söyledi. Hırsızın ilk girdiğinde eşyaları topladığını ve masaların çekmecelerini kırarak içeriye zarar verdiğini belirten Dağ, "Sabah geldiğimizde eşyalarımızı kömürlüğün içinde bulduk. Emniyet ekiplerine olayı bildirdik, ekipler gelip parmak izi aldı. Malzemelerimizi komşumuza bıraktık. Pazartesi günü eşyalarımızı geri getirdik" diye konuştu.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde sabah derneğe geldiklerinde dış kapının açık olduğunu gördüklerini söyleyen Dağ, "Televizyon ve elektronik malzemeler yoktu, güvenlik kamerası tahrip edilmişti. Dernek üyesi bir arkadaşımızın diz üstü bilgisayarı, bizim fotoğraf makinelerimiz ve kayıt cihazları götürülmüştü. Emniyet ekipleri tekrar geldi parmak izi aldı" şeklinde konuştu.
Hırsızlık olayında dizüstü bilgisayarı çalınan ve bu nedenle yaşadığı stresten dolayı bir süre dili tutulan gazeteci Kazım Erayabakan ise hırsızın, çaldığı bilgisayarında kendi sosyal medya hesabını da kullanarak arkadaşlarını dolandırdığını söyledi. Bilgisayarın açılınca sosyal medya hesabının da şifresiz açıldığını söyleyen Erayabakan, "Hırsız sosyal medya hesabımdan, arkadaşlarıma yazarak benim adıma para istemiş. İki arkadaşımda maalesef toplamda bin 100 TL bana sandıkları için hırsızın hesabına göndermiş. Stresten rahatsızlık geçirdim, Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bir diğer arkadaşımdan 5 bin lira istemiş, o şüphelendiği için para göndermemiş" ifadelerini kullandı.
Olay günü dernek binasında yaşanan hırsızlık ise güvenlik kameralarına da yansıdı. Elinde silah bulunduğu görünen hırsızın içeri girerek dolapları karıştırması ve içeride eşyaları çalması saniye saniye kameralara yansıdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."