GENEL - 19 Haziran 2018 Salı 17:12

Arapgir’de bilgilendirme toplantısı

A
A
A
Arapgir’de bilgilendirme toplantısı

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ıslah projesi, soykütüğü projesi ile yeni teşvik ve destekler ile ilgili Arapgir’de toplantı yapıldı.

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ıslah projesi, soykütüğü projesi ile yeni teşvik ve destekler ile ilgili Arapgir’de toplantı yapıldı.


Arapgir ilçe belediye binasında düzenlenen toplantıya proje lideri Fırat Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Zeki Erişir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü temsilcisi, tarım ilçe müdürlüğü personelleri ve birlik teknik personelleri katıldı. Toplantıda konuşan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın , “Şu an da projenin lideri zeki erişir hocamız yine projenin tarım il müdürlüğü komisyonunda ki arkadaşımız, ilçe müdürümüz ve belediye başkan yardımcımız burada ve sizler buradasınız bizim bu toplantıyı yapmamızın amacı yeni teşvik, desteklerden haberinizin olması yine mobil koyun banyoluğu, çoban desteği bu ve buna benzer tüm desteklemelerden mutlaka faydalanmanızı sağlamak dedi. Yine bundan sonra da soy kütüğüne müracaat etmek isteyenler dilekçesini gelip bizlere versinler bu dilekçeler değerlendirmeye alınarak komisyon nezdinde yapılan değerlendirmeler sonucu projeye uygun olan yetiştiricilerimiz bu projeye katılacaktır” şeklinde konuştu.


Doç. Dr. Zeki Erişir ise, “Projeyle ilgili bulunan arkadaşlar görevlerini istikrarlı bir şekilde yapmalarını istedi. Daha önce de söylediğim gibi koç katımı yaklaşıyor koç katım öncesi erkeklere iyi bakıyorsunuz biliyoruz mutlaka dişilerin de besiye alınması gerektiğini söyledi. Arkadaşlar şöyle üç hafta kala başlayın tohumlama sezonu bitinceye kadar dişilere de takviye yemleme yapın destek verin. Verimin daha iyi olacağını özellikle kuzu verimlerinin daha iyi olacağını vurguladı. Yine ısrarla ilgili arkadaşlar yapılan toplantılara lütfen iştirak edin katılın. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mevlüt Birlik de, “Buraya toplanarak geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki proje ile ilgili yapacağınız şeylerde daha dikkatli özen gösterseniz hayvanlara bakım konusunda olsun tartım konusunda olsun projenin gereklerini yerine getirirseniz sizler daha çok kazanacaksınız” dedi.


Örnek Yetiştirici Ali Rıza Özer ise, “Bugüne kadar güzel bir birlik ve beraberlik içindeyiz. Bazı çatışmalar ve anlaşmazlıklardan bizlere zarar verir birlik zayıflar, zayıflarsa bu hepimizi ilgilendirir. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’dan gidip Muğla’dan aldığı sıfır araç hasarlı çıktı Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan Fatih Vural, Muğla’ya giderek 1 milyon 300 liraya aldığı sıfır kilometre Peugeot marka aracı, memleketinde şüphe üzerine ekspertize götürdü. Yılların birikimi ile aldığı sıfır otomobilin hasarlı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşayan Vural, yetkili bayi hakkında suç duyurusunda bulundu. Manisa’nın Salihli ilçesinde ikamet eden Fatih Vural (41), birikimleri ile Peugeot marka 308 model sıfır kilometre araç almaya karar verdi. Aradığı aracı Muğla’da bulan Vural, kendi imkanlarıyla Turgut Peugeot Bayisi’ne gitti. Aracını Şubat ayında teslim alan Vural, belli gün sonra arkadaşının aracında boya olduğunu söylemesi üzerine, aracını ekspertize götürdü. Vural, öğrendikleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Yapılan ekspertizde aracın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu ve belli noktalarında oynamalar olduğu ortaya çıktı. “Direklerine kadar aracı boyamışlar” Hayatının şokunu yaşayan Vural, "Meğerse benim sıfır diye aldığım araç, hasarlı bir araçmış. Kısacası hasarlı, toplama aracı bana sıfır diye satmışlar” dedi. Araç sahibi Vural sözlerine şöyle devam etti: "Şubat ayında Muğla’daki Turgut Peugeot Bayisinden aracı sıfır olarak teslim aldım. Salihli’ye aracımı getirdikten sonra sanayi sitesindeki arkadaşımın yanına gittim. Arkadaşım aracımda boya olduğunu söyledi. Bende şüphe üzerine aracımı ekspertize götürdüm. Yapılan ekspertizde aracımın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu tespit edildi. Direklerine kadar aracımı boyamışlar. Ayrıca çamurluk kaputta aşırı derece oynamalar mevcut, sök-tak yapmışlar. Vidalarında aşırı derecede aşınma izleri, kapılardaki pimler çekiçle vurulmuş, ezilmiş izler, motor kısmında, turboya ait parçalarda spiral taşıyla kesilmiş gibi izler mevcut. Fakat aracımı alırken bunların bilgisi kesinlikle bana bildirilmedi. Ben bunları genel merkeze bildirdim. Bana aracımı almış olduğum bayiye götürmemi söylediler. Bende aracımı bayiye geri götürdüm. Bayi inceledi, bana aracımda sök-tak parçalar olduğunu, fabrikasyon dışı boyalar tespit ettiklerini, bunu genel merkeze bildireceklerini söylediler. Bir hafta sonra beni genel merkezden arayıp, aracın orijinal olduğunu, banttan bu şekilde indirildiğini söylediler. Bunu söyleyince ben ikinci şoku yaşadım. Kesinlikle şuan kusurlarını ve hatalarını kabul etmiyorlar. Bundan sonra hukuki süreçlerimizi başlatacağız.”
Eskişehir Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden 14 ilçede eş zamanlı çiftçi ziyareti Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının başlattığı "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" çalışması çerçevesinde, Bakanlığın görev alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla Eskişehir’in 14 ilçesinde eş zamanlı çiftçi ziyareti gerçekleştirdi. Çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde anket çalışması gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, çiftçilerin eğitim ihtiyaçları belirlenerek, tarımsal faaliyetlerin verimliliğinin artırılması hedeflendi. Anketlerde yer alan eğitim konuları Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı genel müdürlükler, il müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edildi. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilerle birebir görüşmeler yaparak, tarımsal faaliyetlerde karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçları görevlilerce dinledi. Çiftçilere verilecek eğitimlerin belirlenmesi amacıyla yapılan bu ziyaretler, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Ziyaretler sırasında çiftçilere tarımsal destekler, gübreleme teknikleri, sulama yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konuların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması için çalışmalar yapıldı.