YEREL HABERLER - 21 Şubat 2017 Salı 15:21

Berber ve kadın kuaförlere kalıcı makyaj ve saç simülasyonu eğitimi

A
A
A
Berber ve kadın kuaförlere kalıcı makyaj ve saç simülasyonu eğitimi

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından berberlere ve kadın kuaförlere kalıcı makyaj ve saç simülasyonu ile ilgili eğitim verildi.
Malatya’dan ve çevre illerden çok sayıda berber ve kadın kuaförün katıldığı eğitimde 30 yıllık güzellik uzmanı Halime Usta kalıcı makyaj ile ilgili teorik ve uygulamalı olarak katılımcıları aydınlatırken, saç simülasyonu hakkında da Burcu Erol katılımcılara bilgi verdi.
Bir otelde düzenlenen eğitim programına Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Aksaray Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Doğan, Ankara Bayan Kuaförler, Güzellik Uzmanları ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Bülent Erdoğan, Ankara Dikmen Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Köksal Özcan, Diyarbakır Oda Başkanı Cemil Değirmenci ile bayan ve erkek kuaförler katıldı.
Eğitim programın açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, dünyanın en eski mesleğinin kuaförlük olduğunu ifade ederek, “Dünyanın en eski mesleği nedir diye sorarsanız çiftçilik derler. Esasında dünyanın en eski mesleği kuaförlüktür, güzellik sanatıdır. Çünkü insanların güzelleşmek ve gençleşmek isteği insanlığın varoluşundan itibaren hep var olmuştur. Bununla ilgili gerek bakım, gerek güzelleşme anlamında insanların gençleşme ve güzel görünme çalışmaları yapılmaktadır. Bu meslek de insanları güzelleştiren bir meslektir. Güzel bir meslek icra ediyorsunuz. Ben, böyle bir programı düzenleyen Ramazan Toptaş’a teşekkür ediyorum. Hakikaten oda olarak ve yönetim kurulundaki arkadaşlar olarak çok aktif çalışma içerisindeler. Zaman zaman hizmet içi eğitim faaliyetleri anlamında düzenledikleri bu tür faaliyetleri Malatya bölgesinde organize etmeleri önemlidir. Bu Malatya’nın tanıtımı açısından önemli bir kazanımdır” ifadelerini kullandı.
Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından Tasarım firma temsilcisi Esat Soydan tarafından Gürkan’a plaket verilirken, Başkan Ramazan Toptaş ise Selahattin Gürkan’a berberler ve kuaförlere katkıları nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti.
Daha sonra söz alan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş ise, göreve geldikleri günden itibaren kuaför ve berberlere yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyerek, “Her geçen gün de bu çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Bildiğiniz gibi gerçekleştirdiğimiz eğitimler, seminerler devam ediyor. Bu yılda özel bir firma tarafından odamıza verilen destek ile kuaför ve berberlere bize böyle bir eğitim programı hazırladık. Daha önce Malatya’da böyle eğitimler görülmemişti. Yönetim ve denetim kurulundaki ekip arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar sonucunda eksiklerimizi tespit ettik. Meslektaşlarımızın hangi tür eğitime ihtiyacı olduğunu belirledik ve buna göre çalışmalara başladık. Bugünkü saç simülasyonu ve kalıcı makyaj ile ilgili eğitim çalışmamız da bunlardan biridir. Bugün burada salon sahipleri, güzellik uzmanları bulunmaktadır. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından güzellik uzmanı Halime Usta, kalıcı makyajın teknikleri ve kalıcı makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda teorik ve uygulamalı olarak katılımcıları aydınlattı.
Kalıcı makyajın sağlıklı olduğunu ve dövme işlemi ile karıştırılmaması gerektiğini belirten Usta, kalıcı makyaj ile yüzün daha genç ve güzel bir görünüm kazanılabileceğini söyledi.
Halime Usta’nın ardından söz alan Burcu Erol da saç simülasyonu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir