SPOR - 19 Şubat 2018 Pazartesi 16:32

Evkur Yeni Malatyaspor U21’de Bursaspor isyanı

A
A
A
Evkur Yeni Malatyaspor U21’de Bursaspor isyanı

U21 Süper Ligi’nin 22.

U21 Süper Ligi’nin 22. haftasında deplasmanda Bursaspor’a 4-1 gibi farklı bir skorla yenilen Evkur Yeni Malatyaspor’da üzüntü hakim.


U21 Süper Ligi’nde geçen hafta aldığı Kasımpaşa galibiyetinin ardından bu hafta 4-1 mağlup olunması sarı kırmızılı takımda moralleri bozarken, Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun yaptığı açıklamada bu sonucu beklemediklerini söyledi.



“Alt yapı eğitimi bu şekilde mi verilir”


Maç genelinde iyi bir oyun ortaya koyduklarını ve yenilgiyi hak etmediklerini kaydeden Uçkun, “Belki maçı izlemeyenler için söylediğim bu sözler inandırıcı gelmeyecek. Ama gerçekten biz Bursaspor karşısında çok iyi oynadık ve iyi mücadele ettik. Keşke maçı seyretme imkanınız olsa ve Bursa’da yaşanan skandalı herkes görseydi. Orada hem maçın hakemi, hem de Bursaspor takımı futbolun dışına çıkarak her yolu denediler. Sporcularım maçı yakalıyor, hakem uydurma bir kararla alttan tırpanlıyor. Sporcularım maçı yakalıyor, devreye hakem giriyor. Şimdi konuşmayalım da nereye kadar, alt yapı eğitimi bu şekilde mi verilir. Sahada hakem bu şekilde olursa, kenarda Bursa kulübesi her şeyi yaparsa biz nasıl futbolcu yetiştireceğiz. Yani her şey galip gelip puan tablosuna 3 puan yazdırmak mı. Bursa bu şekilde mi geleceğini kurtaracak. Açıkçası ben üzüldüm, hem de çok üzüldüm. Sahada futbol oynamaya çalışan bir Malatya ama buna müsaade etmeyen dış etkenler. Ve sonra bunun adı 4-1 mağlubiyet oluyor. Umarım haftaya oynayacağımız Karabük maçıyla bu yenilgiyi telafi eder ve bozulan moralimizi tamir ederiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.