POLİTİKA - 23 Mart 2017 Perşembe 12:07

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

A
A
A
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referanduma ilişkin, “Biz, Türkiye’de artık devalüasyonların, enflasyonların ve manipülasyonların olmamasını istiyoruz.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referanduma ilişkin, “Biz, Türkiye’de artık devalüasyonların, enflasyonların ve manipülasyonların olmamasını istiyoruz. Biz istiyoruz ki bundan sonra Türkiye’de yerli ve milli yöneticiler olsun” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından Yeşiltepe’de düzenlenen ortak mahalle toplantısına katıldı.



“Türkiye bir yol ayrımına girecek”


16 Nisan’da yapılacak olan tercihin Türkiye’nin geleceğini etkileyeceğini ifade eden Tüfenkci, “Türkiye bir yol ayrımına girecek. Ya eski sistem galip gelecek ya da yeni bir Türkiye kurulacak” diye konuştu.


Bakan Tüfenkci, Yeşiltepe’nin kararının net olduğunu belirterek, “Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Türkiye’yi manipüle ederek, bu ülkenin hem insan kaynağını hem de sermayesini tüketenler ‘hayır’da birleştiler. Ama bu Türkiye’yi, ülkenin işini, aşını büyütmek isteyenler, Türkiye’nin kalkınması için çalışanlar, daha müreffeh bir Türkiye için laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymak için yola çıkanlar ‘evet’te birleştiler. Tercih ve karar milletimizin. Ama ben görüyorum ki Yeşiltepe’nin duruşu net, kararı evet” ifadelerini kullandı.


Yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istediklerini kaydeden Tüfenkci, “Anayasayla yargı şu anda bağımsız ama biz istiyoruz ki aynı zamanda yargı tarafsız, adil olsun. Yeni anayasa değişikliğiyle bu tarafsızlığı eklediğimizde birileri rahatsız oluyor. Diyor ki ‘hayır olmasın.’ Yargının bağımsız, tarafsız olmasından kim niye endişe duyar? Çünkü bugüne kadar yargı yoluyla iktidar olmadıkları halde yargı yoluyla iktidarmış gibi davrananlar vardı. Yargı bir taraf tutacaksa milletten yana taraf tutması gerekir. Biz, milletin yanında olduk. Hep milletle beraber yol yürüdük. Milletin istikametinin dışında da kurucu liderimiz, genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hiçbir gücü kabul etmedi. Biz iki gücü kabul ediyoruz; biri halk, biri de Hak. Onun dışında ne hiçbir güce hesap veririz ne de onları dikkate alırız” şeklinde konuştu.



“Türkiye’yi her alanda üç kat büyüttük”


AK Parti olarak Türkiye’yi her alanda üç kat büyüttüklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, “Türkiye’de 80 milyona hizmet götürdük. Her bir insanın elini sıkabilecek, yüzüne bakabilecek durumdayız. Hastanelere bakarsanız, Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi görürsünüz. Yollara bakarsanız, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görürsünüz. Barajlara bakarsanız, 15 sene önceki Türkiye nerede şimdi nerede bunların tamamını görebilirsiniz. Haram yemeden, tasarruf ederek, bu ülkenin kaynaklarını bu ülkeye aktararak yaptık” dedi.



“Türkiye depara kalksın istiyoruz”


Tüfenkci, yeni sistemin Türkiye’nin istikrarı için önemli olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de devalüasyonların, enflasyonların, manipülasyonların olmamasını istiyoruz. Biz istiyoruz ki bundan sonra Türkiye’de yerli ve milli yöneticiler olsun. Millete rağmen bundan sonra kimse Türkiye’de iş başına gelmesin istiyoruz. Milletin inançları ve değerleriyle alay edenler, milleti ötekileştirenler, milleti birbirine düşürenler asla ve asla şu ya da bu şekilde Türkiye’de işbaşına gelmesin istiyoruz. İşte hayırcıların feveranı ondan, niçin bütün terör örgütleri birleştiler biliyor musunuz? PKK’sı, DEAŞ’ı, DHKP-C’si, FETÖ’sü niçin birleşti? Onların ağababaları Almanya’sı, Hollanda’sı, İsveç’i, Bulgaristan’ı niçin Türkiye aleyhine çalışmaya başladılar, hayır cephesinde birleştiler? Çünkü onlar da Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. Türkiye’nin bu bölgede söz sahibi olmasını istemiyorlar. Çünkü onlar ’one minute’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’ı istemiyorlar. Muhalefet niye ‘hayır’ diyor? Adam Aydın’a gitti muhtarları gördü diyor ki ’Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelirse muhtarım senin muhtarlığın elinden alınacak’ diyor. Minibüsçülere gidip ’Senin hattın elinden alınacak’ diyor. Şimdi bekliyoruz simitçilere ve fırıncılara ne zaman gidecek. Onlara da gittiğinde diyecek ki bir sözüyle ‘fırınını kapatacaklar.’ Bu kadar da anayasanın ne getirdiğini anlamamış hayırcılar var. İlk zamanlar hayırcılar ’Bu bir rejim meselesi, rejimi değiştiriyor’ diyorlardı. Son zamanlarda duyuyor musunuz bunu, hayır. Çünkü rejim değişmiyor, hükumet sistemi değişiyor. Bu model arabayla bu kadar gidiyor. 90 kilometrenin üzerinde gitmiyor. 15 yıldır iktidardayız ve istikrarı yakalayan bir hükümetimiz var. Patinaj yapıyoruz, biz Türkiye depara, atağa kalksın istiyoruz” diye konuştu.


Toplantıda konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Şahin, milletin ülke üzerinde oynanmak isteyen bütün oyunları bozduğunu ifade ederek, “Milletimiz 1 Kasım’da gereken cevabı en iyi şekilde verdi. 15 yıldır değil, 200 yıldır haç ile hilalin mücadelesi var. Türkiye’de kesinlikle hilalin bu göndere çekilmemesi için ellerinden gelen bütün melaneti gösteren bir haçlı zihniyeti var. Bugün yine haçlı ruhu tekrar nüksetti. 16 Nisan bizim son virajımız” dedi.


AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da Yeşiltepe’nin her seçimde göğüslerini kabarttığını ifade etti. Kahtalı, 16 Nisan’da halkın iradesini sandığa yansıtacağını belirterek, halkın sistem değişikliğine ‘evet’ diyeceğini ve bundan sonra Türkiye’de hükumet krizi ve çift başlı koalisyon devirlerinin olmayacağını söyledi.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Türkiye’nin 15 yıldır bir yandan terör ve teröristlerle mücadele ederken, bir yandan da ekonomik kalkınmayı başardığını ifade etti. Çakır, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınmasını ve büyümesini yaşadığını kaydederek, “Bir referandum sürecine geldik. Milletimizin duruşuyla Malatya’da bir rekor bekliyoruz” diye konuştu.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da 16 Nisan referandumunun önemine değinerek, “Muhtar, belediye başkanı, milletvekili seçmeyeceğiz, 16 Nisan’da milletimiz geleceğini oylayacak ve geleceğine ‘evet’ diyecek” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da seçimde 260 sağlık personeli görev yapacak Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın’da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak. Genel seçimlere sayılı günler kala ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da seçim hazırlıkları sürdürülürken, Aydın’da Mahalli İdareler Seçimi’nde 882 bin 124 seçmen 2 bin 918 sandıkta, belediye başkanlığı, meclis üyesi ve muhtar adayları için oy kullanacak. Bu çerçevede harekete geçen Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ise hastanelerde yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşların oy kullanmasını sağlamak amacıyla seçim mesaisi yapacak. Geçtiğimiz gün Aydın Valiliği başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından alınan kararla birlikte Aydın genelinde seçim günü 69 araç ve 78 ekip olmak üzere toplam 260 sağlık personeli görev yapacak. Konu ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Hastanelerimizde yatan hastalarımız ve evde sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızdan talepte bulunanların, 31 Mart seçimlerinde hasta nakil araçlarımız ve hizmet araçlarımız ile oy verecekleri merkezlere ulaşımları sağlanacaktır. Evde Sağlık Hizmeti alan vatandaşlarımızın oy kullanacakları merkezlere kolay ve güvenli bir şekilde gidiş dönüşlerini sağlamak için İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 69 araç ve 78 ekip olmak üzere toplam 260 sağlık personelimiz görevlendirilmiştir. Seçimlerde oy kullanmak üzere nakil talep eden vatandaşlarımız Cumartesi günü saat 09.00 - 21.00, Pazar günü ise saat 08.00’den itibaren 444 38 33 veya Müdürlüğümüz Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi’nin 0256 213 54 72 numaralı telefonlardan randevu oluşturabilirler” ifadeleri yer aldı.
Hatay Afetzede vatandaş, yeni yuvasının anahtarını teslim almanın mutluluğunu yaşıyor Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan afetzede Osman Kara, TOKİ tarafından inşaa edilen yeni yuvasının anahtarını almanın mutluluğunu yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da afetin yaraları soruluyor. Kentin dört bir yanında TOKİ tarafından inşa edilen binalar her geçen gün yükseliyor. Payas ilçesinde de 1. ve 2. Etap deprem konutlarının anahtarları sahiplerine teslim edildi. Payas ilçesi Sincan Mahallesi’nde yaşayan Osman Kara’nın da evi depremde ağır hasar almış ve yıkılmıştı. Kara, ilçede bulunan TOKİ’lerde kuradan çıkan konutu için ön sözleşmeyi imzalayarak, yuvasının anahtarını aldı. Yeni yuvası için teşekkürlerini dile getiren Osman Kara, “6 şubat depreminde işte ev yıkılanlardan biriyiz, Allah milletimize o depremi bir daha yaşatmasın. Şuan var ya gerçekten, kendimi tutamıyorum yani o an hatırladıkça üzülüyorum. Öyle bir şey oldu ki yani daha şu yaşıma kadar böyle bir şey hiç görmedim. Yani depremi gördüm ama bu bir başkaydı yani. Allah kısmet ederse işte evimizi hazırladığımız zaman taşınacağız. Bu bir nimettir yani ben görmedim böyle devletin ev verdiğini, Allah razı olsun. Rabbim devletimize zeval vermesin Rabb’im, yani hepimize, gerçekten yani bu büyük bir nimettir. Allah razı olsun, yapanlardan edenlerden ve teşvik edenlerden. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlerden rabbim razı olsun” dedi.