GENEL - 19 Nisan 2018 Perşembe 16:58

İnce’den erken seçim kararına destek

A
A
A
İnce’den erken seçim kararına destek

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, oda olarak erken seçim kararını doğru bulduklarını kaydederek, her zaman devletin ve milletin yanında yer aldıklarını söyledi.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, oda olarak erken seçim kararını doğru bulduklarını kaydederek, her zaman devletin ve milletin yanında yer aldıklarını söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan erken seçim kararına bir destek de Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanlığından geldi. Konuyla ilgili konuşan Başkan İnce, kararı doğru bulduklarını belirterek, “Çünkü Türkiye şuan içten ve dıştan savaş halindedir. Kurtuluş Savaşındayız, Suriye’de Afirin’de devletimizin vermiş olduğu mücadele takdire şayandır.. Bizler minibüsçü ve servisçiler olarak devletimizin ve hükümetimizin her zaman yanındayız. Polisimizin, askerimizin her zaman yanındayız. Gerçekten şu anda alınan erken seçim kararının ülkemizdeki hem ekonomik durumu daha iyi konuma getireceği, hem de esnaflarımız açısından daha güzel olacağı düşüncesindeyiz. Çünkü taşlar yerine oturacaktır. Ben Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ülkemize ve memleketimize hayırlar getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bizler şoför esnafları olarak seçime hazırız ve devletimizin yanındayız” şeklinde konuştu.


Başkan İnce konuşmasında servisçilerin ve minibüsçülerin sorunlarına da değinerek, “Özellikle Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çıkarmış olduğu, 5378 sayılı engeli erişimine uygun toplu taşıma araçları uygun hale getirmesi kanunu, 7. 7. 2018 tarihinde son bulmaktadır. 7.7.2018 Türkiye’deki tüm toplu taşıma araçları engeli erişimine uygun hale getirme zorunluluğu vardır. Bu kanunun çıkarıldığı zaman özellikle araç üreten fabrikalara, engeli erişimine uygun araç üretilmesi konusunda bir yaptırım olmadığından dolayı şuan ‘Türkiye’de sadece engeli erişimine uygun, tek bir marka bulmaktadır. O marka engeliler için araç ürettiğinden dolayı tekel oluşturmaktadır. Özellikle fiyat konusunda yüzde 300 veya yüzde 200 noktasında fiyat artışı olmuştur. Bir aracın değeri ortalama 50 60 bin iken şuan esnaflarımızın bizlere bildirdiğine göre 140 bin lira civarındadır. Şuanda Türkiye’deki engeliler erişimine uygun araçlarımız yüzde 20 ve yüzde 30 civarında değişim olduğu bilgileri elimizdedir. Özellikle Malatya içinde konuşacak olursak şuan engeli erişimine uygun yüzde 10 civarında araçlarımız değişmiştir. Bu konuda özellikle Cumhurbaşkanımızın yardımını ve desteğini bekliyoruz. Bu konuyla ilgili Aile Sosyal Politikanlar Bakanımıza girişimlerde bulunduk. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a bu konuyu bizzat ben illetim. Bu konun çok önem arz ettiğini özellikle o tek markaya tekel oluşturduğundan dolayı çok yüksek fiyat artışı oluştuğunu, ve şu an 15 bin 20 bin gibi bir meblağın her esnafa diretildiğini ilettik. Biz Türkiye ‘deki engeli erişimi ile ilgili çıkartılan 5378 kanunun en azından 2 yıl veya 4 yıl daha ertelenmesini istiyoruz. Gerekli altyapı oluşturulduktan sonra bu kanun çıkarılmalı. Çünkü araç değişimimiz mümkün değildir. Esnafımızın maddi durumu şuan buna el vermiyor. Özellikle Türkiyemizin bu zor günlerinde esnafımıza bu engelli erişimi kanunuyla ilgili diretilmesini doğru bir şey olarak bulmuyorum. Engelli kardeşlerimizin başımızın üzerinde yeri var, biz onları taşımayalım demiyoruz. Ancak bize biraz müsaade edilsin. Cumhurbaşkanımız sorunumuza kulak vereceğine, bu sorunun çözüleceğine de yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.