GENEL - 20 Mart 2018 Salı 13:49

İnönü Üniversitesi, 24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Toplantısına ev sahipliği yapacak

A
A
A
İnönü Üniversitesi, 24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Toplantısına ev sahipliği yapacak

24.

24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Geleneksel Toplantısı 23-24 Mart tarihlerinde Malatya İnönü Üniversitesi’nde yapılacak.


Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 70’in üzerinde dekanın katılacağı toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ında katılacağı ifade edildi.


Toplantıyla ilgili İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman İHA’ya açıklamada bulundu. Yapılacak 24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Geleneksel Toplantısının oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Kızılay, “24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Geleneksel Toplantısı 23-24 Mart tarihlerinde İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacaktır. Bu toplantı oldukça önemli bir toplantıdır. Çünkü bu toplantıda ilahiyat kökenli rektörlerimiz ve ilahiyat fakültelerimiz ile İslami ilimler fakültelerinin dekanlarının bir araya gelerek, eğitim-öğretim-müfredat, fakülteler arası diyalog, Mevlana Erasmus Programları gibi konular değerlendirilecek. Diğer taraftan ülkemizin gündemindeki İslami konuları değerlendirecekler. Bu toplantının kendi bağlamının dışında bir önemi daha var. Ülkemizin gündeminde İslam’ın yorumlanması var. Ve İslam’ın yorumlanmasında DEAŞ gibi, FETÖ gibi sapmalar nedeniyle ülkemizdeki insanların kafasını karıştıran yeni ve farklı yorumlar gündemimizi işgal etti. Bunlar ülkemize ve İslam dünyasına çok zarar veren akımlar. Aslında bu toplantı ilahiyat fakültesi dekanlarımızın bu konulardaki görüşlerinin de kamuoyuna açıklanacağı bir toplantı olacak. Bu toplantının önemi nedeniyle Diyanet’ten Sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş toplantımıza teşrif edecekler. İnönü Üniversitesi olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Ayıca üniversitemizde yapımına başladığımız camimiz içinde bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Toplantıya YÖK başkanımızı temsilen de YÖK’ten ya başkan vekilimiz, ya da yürütme kurulu üyemiz ve Milli Eğitim Bakanlığımızdan Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz katılacak. Henüz teyit etmedik ama inşallah ümit ediyorum ki bizim kendi bakanımız, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’nin de katılmasını çok arzu ediyoruz” dedi.


“Bu toplantı bizim için oldukça önemli bir fırsat”


İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman ise kendileri için toplantının önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Karaman, “Bu toplantı bizim için oldukça önemli bir fırsat. 70-80 tane İlahiyat fakültemizin dekanı geldiği zaman özellikle eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek açısından önemli bir istişare olacağını düşünüyorum. Diğer bir konu da 2017 yılında ilahiyat fakültelerine pedagojik eğitim programı verildi. Dolayısıyla bu program uygulanmaya başlandı ama sonuçta ilk kez yapılan bir uygulamadır ve biz bir araya geldiğimizde bunu daha bir özgüven içerisinde yerine getirmeye çalışacağız. İkinci önemli özelliği de bu toplantının paydaş kurumların bu toplantıya katılacak olmalarıdır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Öğrencilere Vezirköprü ormanlarında eğitim SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde öğrenciler, arazi tatbikatı uygulamaları dersini ormanda aldı. Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefi Oğuzhan Cindoruk tarafından orman yangınları hakkında bilgi alan öğrencilere yangınlarında kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. Orman sahalarında incelemede bulunan öğrenciler, Şahinkaya İşletme Şefi Ahmet Çelik tarafından orman zararlarına karşı kullanılan biyolojik ve biyoteknik mücadeleler hakkında bilgilendirildi. Dümrek İşletme Şefi M. Musab Parlak tarafından tohum bahçesi, yangın emniyet ve yangınlarda kullanılan havuzlar hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Dümrek Yangın Gözetleme Kulesine giderek İşletme Şefi Ekin Akçay’dan da gözetleme kulesinde 7/24 yapılan gözetlemeler ve yangınlarda ilk müdahalenin önemi dersini aldılar. Vezirköprü merkez deposunda depo şefi Mine Çoruh tarafından depo işleri hakkında depolarda tutulan defterler, gelen orman emvallerini işleyişi hakkında bilgiler verdi. Arazi uygulamasına Ormancılık ve Orman Ürünleri Öğretim Görevlisi Dr. Cemile Çakır, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Sürmen, Vezirköprü Orman İşletme Şefleri ve öğrenciler katıldı.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)