YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2017 Salı 18:59

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay:

A
A
A
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay:

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay üniversite hayatlarına başlayacak öğrenciler için İnönü Üniversitesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Rektör Kızılay “Öğrencilerimize tercihlerini yaparken özellikle dikkat etmelerini önerdiğim konu kadrosu oturmuş, kendini kanıtlamış üniversitelere öncelik vermeleridir” dedi.


İnönü Üniversitesi’nin Türkiye’nin köklü ve büyük üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, tercih yapacak öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada “Birincisi köklü, büyük kadrosu olan, kendini ispatlamış üniversiteleri tercih etmeleridir. İkincisi ise dinamik, başarılı, kendini birçok alanda gösteren üniversiteleri tercih etmeleridir” ifadelerini kullandı.


İnönü Üniversitesi ile ilgili bilgi veren Rektör Kızılay, şunları söyledi:


“İnönü Üniversitesi iddialı bir üniversitedir. Üniversitemizin 15 tane fakültesi 12 meslek yüksekokulu var. Gönül rahatlığı ile hepsini tercih edebilirler. Öğrencilerimize tercih ederken özellikle dikkat etmelerini önerdiğim konu kadrosu, öğretim üyesi oturmuş, kendini kanıtlamış üniversitelere öncelik vermeleridir. İnönü Üniversitesi de bu tür bir üniversite olduğu için bizim üniversitemizi de öncelikle tercih etmelerini ve düşünmeleri öneriyorum. Üniversitemizin 15 fakültesi de kadrosunu tamamlamış şimdiye kadar binlerce mezun vermiş fakültelerdir."


İnönü Üniversitesinin şimdiye kadar yüz binin üzerinde mezun vermiş bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Kızılay şu ifadeleri kullandı:


“Üniversitemiz şimdiye kadar toplamda yüz binin üzerinde mezun vermiş bir üniversitedir. Dolayısı ile şimdiye kadar Türkiye’nin birçok iline birçok kurumuna ya da özel sektörde işini kurmuş çok sayıda mezun yetiştirmiş bir üniversitedir. Çok sayıda meslek kazanmış öğrencimiz hayata atanmış durumda."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Depremzede çocuklara özel 23 Nisan şenliği Depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde Doğuş Üniversitesi’nin öncülüğünde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde, depremzede çocuklar ve aileleri şenliğin tadını çıkarttılar. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antakya ilçesi Derince Mahallesi’nde Doğuş Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı, afetzede çocuklar şenliğin doyasıya tadını çıkarttılar. Doğuş Üniversitesi ve Afet Yönetimi ve İnsani Yardım Kulübü katkılarıyla yapılan etkinlikte; çocuklarla eğlenceli dans gösterisi, palyaço gösterisi ve çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu özel günde Doğuş Üniversitesi, kentteki depremzede çocuklara, hayatlarında unutulmayacak keyifli anlar yaşattılar. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak amacıyla Hatay’a geldik” Depremzede çocuklar için burada olduklarını belirten Doğuş Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Nazmiye Arduç, “Çocuklar oldukça eğleniyorlar. Biz de burada çok eğleniyoruz. İstanbul Doğuş Üniversitesi afet yönetimi ve insani yardım kulübü adına buradayız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak amacıyla Hatay’a geldik. Hatay’da çadır kentte yaşamlarını sürdüren depremzede vatandaşları ve çocuklarıyla birlikte, tüm coşkumuzla ve heyecanımızla 23 Nisan şenliğimizi kutluyoruz” dedi. “Burada vereceğimiz psikolojik ve sosyal desteğin gerçekten çok anlamlı olduğunu düşünüyorum” Hatay’a 18 kişilik bir ekiple kutlamaya geldiklerini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Nazmiye Arduç, “Burada vereceğimiz psikoloji ve sosyal desteğin gerçekten çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çocukların şimdiki yaşamlarına adapte ederken yaşadıkları bu travmatik süreçleri en az zararla sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri ve hayata umutla bağlanabilmeleri öncü hedefimiz olacak” ifadelerini kullandı.