KÜLTÜR SANAT - 15 Kasım 2017 Çarşamba 15:31

“İşe Yarar Bir Şey” filmi Malatya’da gösterildi

A
A
A
“İşe Yarar Bir Şey” filmi Malatya’da gösterildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, “İşe Yarar Bir Şey” filmi gösterildi.


Filminin gösterimi, filmin yönetmen Pelin Esmer, oyuncularından Ayşenil Şamlıoğlu’ nun katılımıyla ve Merve Genç Kurşun moderatörlüğünde gerçekleşti.


Tarzını belgeselden kurmacaya doğru çeken Pelin Esmer, son filmi İşe Yarar Bir Şey’de bir etkileşim hikayesi anlatıyor. Şair Leyla’nın istemeden de olsa çıktığı yolculuğu farklı ve gizemli bir hale getirme çabasını anlatan Esmer, Leyla’nın kendi varoluşuna dair dertlerinin ötesinde bambaşka hayatların varlığına ilişkin merakını ve meramını anlattığını ifade ediyor.


Bir gazetecinin ‘Şair bir kadınla ilgili beraber bir senaryo yazmak ister misin?’ sorusuna heyecanla yanıt veren yönetmen Esmer, “İnsanı düşünmeye sevk eden bir senaryo oldu. İçimizden geldiği gibi yazdık. Öyle örnek aldığımız bir karakter olmadı” ifadelerini kullandı.


İzleyicilerden gelen ‘Yemek sahnesinde ne yapmaya çalıştınız? Duvara toslamak gibi değil mi?’ sorusuna ise Pelin Esmer, “Özellikle yapmaya çalıştığım hiçbir şey yok ama yemek sahnesinin bizim için bir anlam ve önemi var. Aslında şunun için bile buna değer, neden bu yemek sahnesini buraya koymuşlar sorusu bile bence orada olması için önemli bir sebep. Her şeyin sebebini arayarak bir şey üretmeyi ya da izlemeyi yakın hissetmiyorum ama eğer biz buradan çıkarken ya bu sahne neden burada var diye soruyorsak o bile bence izlemeye değer” şeklinde yanıt verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir