GENEL - 16 Temmuz 2018 Pazartesi 11:47

Mahalle konağı törenle açıldı

A
A
A
Mahalle konağı törenle açıldı

Darende ilçesindeki Akpınar Mahallesinde yapımı tamamlanan mahalle konağı törenle açıldı.

Darende ilçesindeki Akpınar Mahallesinde yapımı tamamlanan mahalle konağı törenle açıldı.


Akpınar Mahallesi’nde hayırseverler tarafından yapımı tamamlanan konağın açılışı öncesi mahalle imamı tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Darende Kaymakamı Enver Zengince, açılışta yaptığı konuşmada kırsalda bulunan mahallelerin taziye evleri ve mahalle konaklarını önemsediklerini söyledi.


Kaymakam Zengince, “Bir insanın bu dünyada hayatının düzenli geçmesini sağlayan zannımca birincisi evlilik, ikincisi çalışmak, üçüncüsü de kültür ve sıla-i rahim kişinin akrabalarıyla beraber olmasıdır. Kırsalda bulunan mahallelerimizin konaklarını önemsiyoruz. Çünkü buralar mahalle kültürünün aktarıldığı merkezlerdir. Yine aynı duygu ve düşüncelerin bir arada yaşatıldığı, sevinçlerin, hüzünlerin ve kederlerin ortak olduğu bir merkezdir. Yine örf ve adetlerimizin gelecek kuşaklara aktırıldığı merkezler buralardır. Bizler büyük şehirlerden gelerek eş, dost, akraba ve büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Yanımızdaki çocuklarımızı da bizimle gezdireceğiz ki onlarda bu güzel hasleti yaşasın, devam ettirsin" dedi.


Mahalle Muhtarı Mehmet Salbaş ise, mahalle konağının 165 metrekare olduğunu ve 120 bin TL’ye yapıldığını söyledi. Salbaş, mahalle sakinleri ve hayırsever iş adamlarının katkıları ile mahalleye kazandırdıkları konağın tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.


Konuşmaların ardından konağın açılışı, kurdele kesimiyle gerçekleşti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.