ASAYİŞ - 10 Kasım 2017 Cuma 10:34

Malatya’daki FETÖ/PDY davasına devam ediliyor

A
A
A
Malatya’daki FETÖ/PDY davasına devam ediliyor

15 Temmuz darbe kalkışmasına ilişkin Malatya’da görülen FETÖ/PDY davasına bugün de devam ediliyor.

15 Temmuz darbe kalkışmasına ilişkin Malatya’da görülen FETÖ/PDY davasına bugün de devam ediliyor.


15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasıyla ilgili Malatya’da görülen Fetullahçı terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında 7’nci duruşma görülüyor. Yakınca Spor Salonu’nda kurulan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda 27’si tutuklu 76 sanık yargılanıyor.


Malatya E Tipi Cezaevi’nden getirilen 12 tutuklu sanık, 10 Kasım dolayısıyla 09.05’te sirenlerin çalmasının ardından iki dakikalık saygı duruşu sonrası jandarma ekiplerince içeri alındı.


Bu sırada sanıkların salona alınması esnasında dışarıda bulunan vatandaşlar, sanıkları protesto etti. Kefen giydirilen cansız bir mankenin üzerine FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in fotoğrafını koyup, boğazına urgan geçiren vatandaşlar, “Vatan hainleri”, “Günyüzü göremeyeceksiniz”, “FETÖ’nün köpekleri” gibi çeşitli sloganlar attı. Bazı vatandaşlar ise ellerindeki urganları sanıklara doğru fırlattı.


Bugünkü duruşmayı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile çok sayıda vatandaş takip ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.