GENEL - 15 Kasım 2017 Çarşamba 13:07

Malatya’daki film festivaline TRT katkısı

A
A
A
Malatya’daki film festivaline TRT katkısı

TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli’yi ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TRT’nin 7.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli’yi ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TRT’nin 7. Malatya Uluslararası Film Festivaline önemli katkısı olduğunu söyledi.


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilk defa, Malatya Film Platformu gerçekleştirilirken, TRT Genel Müdürlüğü de özellikle üretim aşamasındaki senaryoların desteklenmesi noktasında sponsor olarak seçilecek bir senaryoya yapım ödülü verecek.


Bu kapsamda Malatya Uluslararası Film Festivalini takip etmek üzere Malatya’ya gelen TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.


Görüşme sırasında Malatya’da bulunmaktan ve böylesine önemli bir etkinliğe kurum olarak katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli, “Bizleri en iyi şekilde ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burada bulunduğumuz süre içerisinde Malatya’nın değişik yerlerini görme imkanımız olacak. Ama aynı zamanda bizim için önemli olan bir film festivaline destek olabilmek. Çünkü Kültür Bakanlığı her ne kadar bu tür organizasyonların yasal olarak destekçisi olsa da, biz hem yayıncı olmamız hasebiyle, hem de piyasayı biraz daha regüle etme anlamında, destekleme anlamında yayıncı kuruluş olarak elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah bu işbirliği uzun süre devam eder. TRT olarak inşallah sinema sektörünün gelişmesine ve yeni yapımcıların, yeni senaristlerin ortaya çıkmasına destek vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise görüşme sırasında yaptığı konuşmada TRT’nin katkısının önemine değinerek, “TRT Genel Müdür Yardımcımıza festivalimize katkılarından ve bizleri ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Festivalimiz kapsamında çok önemli konukları ağırlıyoruz. Hem sanat dünyasında, hem basın dünyasında, hem de ilgili bakanlığımızın bürokratları bakımından önemli konuklarımızı ağırlıyoruz. Festivalimize ulusal ve uluslararası anlamda sanat ve sinema dünyasından 400 civarında katılım var. Film Festivalimiz Malatya’da bir hafta süren bir etkinlik. Tabi sinema salonlarına baktığımız zaman bu sene rekor düzeyde katılım olduğunu gözlemliyoruz. Birçok filme aşırı yoğunluktan solana giremeyen seyircilerimiz var. Dolayısıyla film festivalinin artık Malatya’da da belli bir kimliğe oturduğunu ve sinema camiasında da bir kabul gördüğünü anlıyoruz. Her geçen yıl daha da kendini geliştirdiğini, çok daha kendisinden söz ettirdiğini görmekten bizler son derece memnunuz” şeklinde konuştu.


Başkan Çakır, TRT’nin festivale olan katkısının kendileri için çok anlamlı olduğunu aktararak, “Dolayısıyla bu destekler film festivalimizin tanınması ve değer bulması anlamında önem taşıyor. Bundan dolayı ben TRT’mize teşekkür ediyorum. Verdikleri destekle bizler de bu anlamda, kültürümüzü çok daha iyi bir şekilde tanıtma fırsatı buluyoruz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, günün anısına TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli’ ye kayısı hediye etti.


TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli daha sonra, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay açılan Türkiye’nin en büyük Fotoğraf Müzesi’ni de gezdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu’nun eşlik ettiği gezi sırasında müze ile ilgili bilgiler verilirken, Tuncay Yürekli herkesin bu müzeyi gezmesi gerektiğini söyledi.


Müzeyi gezdikten sonra kısa bir açıklama yapan Yürekli, “Buraya 7. Malatya Uluslararası Filim Festivali için geldik ama ilgimizi çeken çok daha güzel şeyler var. Fotoğraf Makinesi Müzesi gerçekten çok ilgi çekici. Uzun bir tarihi süreç içerdiğinden herkesin ilgisini çekecek gibi. Ayrıca Malatya Kültür Evi de çok güzel. Herkesin buraya uğramasında fayda var” değerlendirmesinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.