ÇEVRE - 06 Kasım 2017 Pazartesi 13:39

MASKİ, Eski Malatya’daki altyapı çalışmalarını sürdürüyor

A
A
A
MASKİ, Eski Malatya’daki altyapı çalışmalarını sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Özgür Özdemir, beraberindeki heyetle birlikte Eski Malatya’da gerçekleştirilen ölçülebilir Alt Bölge çalışmalarını inceledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Özgür Özdemir, beraberindeki heyetle birlikte Eski Malatya’da gerçekleştirilen ölçülebilir Alt Bölge çalışmalarını inceledi.


Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir ve beraberindeki heyetin incelemelerinde DMA çalışmalarının verimliliği hakkında bilgi aldı. Mahallerinde yapılması planlanan yatırımı 3 yıl önce hayal gibi gördüklerini anlatan Muhtar Nazif Sayın, "MASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir ve ekibi 3 yıl önce mahallemize gelerek yapılacak yatırımlardan bahsettikleri zaman hayal gibi gelmişti. Ama yapılan hizmeti görünce Genel Müdürümüzün ne demek istediğini daha iyi anladık. Mahalle genelinde 2 sene öncesine kadar su sıkıntısı yaşıyorduk. Sokaklarımızda haftada 2-3 arıza meydana geliyordu. MASKİ’nin yaptığı çalışmalar sonucunda artık arıza oluşmuyor. Ayrıca mahallemizde kanalizasyon altyapı çalışması da yapıldı. Çalışmalar tamamlandığında mahallemiz sağlam altyapıya kavuşmuş olacak" dedi.


“MASKİ çalışıyor altyapımız güçleniyor”


Meydanbaşı Mahallesi’nde MASKİ’nin yaptığı yatırımlar için memnuniyetlerini belirten Muhtar Ramazan Şener ise, "3 yıldır Malatya’nın mahallelerinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmaları MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Meydanbaşı Mahallemizde yapılan Ölçülebilir Alt Bölge kapsamında dev borular kullanılarak içme suyu altyapımız yeniden inşa edildi. Mahallemizde 3-4 sokak haricinde altyapısının değişmediği sokak kalmadı. MASKİ’nin çalışmalarıyla geçmiş yıllarda var olan sıkıntılar artık kalmadı" şeklinde konuştu.


Muhtarlar Genel Müdür Özdemir ve Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.


“Yatırımlarımızla sağlam altyapı inşa ediyoruz”


Malatya genelinde çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini ifade eden Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir ise "2014-2016-2017 yıllarında ciddi kuraklıklar yaşandı. Son 46 yılın en kurak yılını bu sene yaşadık. Geçen sene Kasım ayından Aralık ayına geçerken su debimiz yaklaşık 400 litre saniye düşmüştü. Bu sene Eylül ayından Kasım ayına geçerken Kaptaj’daki su debisi aynı seviyelerde düştü. Ancak geçen sene yaşadığımız sıkıntıyı bu sene kimse yaşamadı. Bunun sebebi yoğun olarak yaptığımız altyapı çalışmalarımızdır. Yaptığımız güçlü yatırımlarla sağlam altyapı inşa ediyoruz. Malatya merkez ilçelerinde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımızla içme suyu altyapısını yeniden inşa ediyoruz. Malatya’mızın gelecek 50 yılını inşa etmek için 7 gün 24saat çalışıyoruz. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir