ÇEVRE - 02 Ekim 2017 Pazartesi 14:30

MASKİ Konak’da çalışmalarını sürdürüyor

A
A
A
MASKİ Konak’da çalışmalarını sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Konak Mahallesinde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında 4,6 milyon TL maliyetli 23 kilometrelik içmesuyu hat çalışmasının 11 kilometrelik kısmını tamamladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Konak Mahallesinde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında 4,6 milyon TL maliyetli 23 kilometrelik içmesuyu hat çalışmasının 11 kilometrelik kısmını tamamladı.


‘Ölçemezsen yönetemezsin’ prensibiyle yola çıkan ve Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarıyla kayıp-kaçak su kullanımının önüne geçen MASKİ Genel Müdürlüğü Konak Mahallesinde çalışmalarına devam ediyor. 3 yılda kurumsallaşmasını tamamlamış bir kurum olarak çok büyük projelere imza attıklarını belirten Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir, “Malatya merkezde yaptığımız Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarıyla eski hat vanalarını tamamen iptal edip 100 yıl dayanıklı DUKTİL borularla içme suyu altyapısını yeniden inşa ediyoruz. Kayıp- kaçak su kullanımını en aza düşürerek içmesuyunu kontrolümüz altına alıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Konak Mahallemizde yaptığımız 4,6 milyon TL değerindeki 23 kilometrelik içme suyu altyapı çalışmalarımızın 11 kilometrelik kısmını tamamladık. Kalan 12 kilometrelik içmesuyu hattı, bin 300 adet abone bağlantısı ve 2 adet debimetre odası çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız tamamlandığında Konak Mahallemizin içmesuyu altyapısı tamamen yenilenmiş ve kayıp- kaçak su kullanımı en aza inmiş olacak. Sağlam altyapı ile Malatya’mızın 50 yıllık geleceğini inşa ediyoruz. Konak Mahallemizde ve Malatya genelinde sorunsuz bir altyapı için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızı toz toprak anlamında yorduğumuzun farkındayız. Ancak altyapı yatırımlarımızla şehrimizin 50 yılını planlıyoruz. Anlayış gösteren vatandaşlarımıza ve 7 gün 24 saat çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Eyyübiye’de tematik park yapılıyor Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yapımı tamamlanmak üzere olan Batıkent TOKİ Tematik Parkı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Kuş, bölgede yaşayan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir işlev üstlenecek olan parktaki dinlenme alanlarının sayısının artırılması talimatı verdi. Çok amaçlı salon, eğitim otağı, tenis kortu, botanik parkı, çocuk oyun alanları gibi detayların yer aldığı 16 bin metrekare alana sahip projedeki çalışmaları yerinde inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yetkililerden bilgi aldı. Peyzaj düzenlemelerinde gördüğü aksaklıkların düzeltilmesini ve buraya gelecek vatandaşların oturarak vakit geçirebileceği dinlenme alanlarının sayısının artırılması talimatı veren Başkan Kuş, parktaki son düzenlemelerin tamamlanmasının ardından hizmete sunulacağını söyledi. Eyyübiye’de yeşil alan miktarını artırmak için 2019 yılından bu yana 38 yeni park yaparak halkın istifadesine sunduklarını hatırlatan Başkan Kuş, Batıkent TOKİ Tematik Parkı ve KİTO Deresi Yaşam Parkı projelerinin tamamlanma aşamasında olduğunu ifade etti. Batıkent TOKİ Tematik Parkı’nda, halkın her kesiminin ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilecek alanlar oluşturmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Kuş, buradaki eğitim otağının tefrişat çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçe gençlerinin eğitim hizmetine sunulacağını ve bölgede yaşayan gençlere ücretsiz eğitim desteği verileceğini söyledi.
Konya SÜ Sivil Havacılık Yüksekokulundan İGA ile eğitim ve istihdam imkanı sağlayan iş birliği Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu ile dünyanın en önemli havalimanları arasında bulunan İstanbul Havalimanı İşletmecisi İstanbul Grande Airport (İGA) firması arasında ortak eğitim programı ile öğrencilere uygulamalı eğitim ve istihdam imkanı sağlayacak kapsamlı bir protokol imzalandı. SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile İGA Akademi Müdürü Dr. Tunç Cavcav tarafından imzalanan iş birliği protokolü, Konya’da alana yönelik en önemli iş birliği anlaşması olma özelliğini taşıyor. Üniversite - sanayi iş birliği çerçevesinde imzalanan anlaşma ile üniversite ve iş dünyası arasındaki bağın güçlendirilmesi, öğrencilerin mezuniyet öncesinde iş yaşamına en iyi şekilde hazırlanması, eğitim süresince öğrencilere staj imkanının sağlanması, Türkiye’nin nitelikli iş gücü ve istihdam imkanlarına katkı sağlanması, ulusal ve uluslararası projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor. SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı açıklamada, üniversite - sanayi iş birliği faaliyetlerini geliştirmek ve güçlendirmek adına önemli adımlar attıklarını belirterek söz konusu protokolün hayata geçmesinde emeği olan birim yöneticilerine teşekkür etti. Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Neşeli ise, “Yaklaşık 8 bin çalışanı bulunan, havalimanında çalışan toplam 63 bin kişinin koordinasyonunu sağlayan ve Avrupa bölgesindeki havalimanları arasında son 5 yıldır en iyi havalimanı seçilen İstanbul Havalimanının işletmeciliğini yapan İGA ile yapılan bu protokolü öğrenci hareketliliği, staj ve istihdam imkanları göz önünde bulundurulduğunda Konya’da havacılık sektörüne ilişkin en önemli iş birliği anlaşması olarak nitelendiriyoruz” dedi. Prof. Dr. Neşeli, iş birliği kapsamında SÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerine staj ve istihdam sürecinde, eşit şartlara sahip öğrenciler arasında öncelik imkanı sağlanacağını; ayrıca İGA yöneticileri tarafından öğrencilere İstanbul’da uygulama eğitimi verileceğini kaydetti.