GENEL - 07 Temmuz 2018 Cumartesi 09:50

Mehter takımıyla kız istemeye gittiler

A
A
A
Mehter takımıyla kız istemeye gittiler

MALATYA (İHA) – Malatya’da bir aile çocuklarına kız istemeye mehter takımıyla gitti.

MALATYA (İHA) – Malatya’da bir aile çocuklarına kız istemeye mehter takımıyla gitti. Hücum marşıyla kapıları çalınan kızın ailesi neye uğradığını şaşırdı.


Osmanlı’nın yüzyıllar boyunca savaşa giderken kullandığı ve tüm dünyanın korkulu rüyası olan mehter takımı bu kez farklı bir görev için kullanıldı. Malatya’da yaşayan Meşe ailesi, çocukları Hasan Meşe’ye kız istemeye mehter takımıyla gitti. İsteme merasiminde renkli görüntüler de yaşandı.


Yeşiltepe’de bulunan kız evine yeri göğü inleten mehter marşları eşliğinde giren erkek tarafı mahallelilerin de yoğun ilgisiyle karşılaştı. Böylesine bir kız isteme merasimiyle ilk kez karşı karşıya kalan kız tarafı şaşkınlığını gizleyemedi. Aynı şaşkınlığı yaşayan mahalleliler de bu anı cep telefonları ile ölümsüzleştirdi.



Hem baba hem de oğlu mehteran


Kendisi gibi babasının da mehteran olduğunu ifade eden Hasan Meşe, böyle bir fikrin ortak alındığını belirtti. Kız tarafı için büyük bir sürpriz olduğunu kaydeden Meşe, "Benim babam eskiden beri mehteran takımında, kendisi de bu konuda bize yardımcı oldu. Mümkün oldukça heyecanlı ve sürpriz bir şey yapmaya gayret gösterdik, çok da olumlu ve güzel tepkiler aldık. Mehteran babamdan kalan bir meslek, ben de bu mesleği yapıyorum, mehter takımı ile birlikte kız isteme töreni düzenlemek istedik, grubumuzu ve malzemeleri hazırladık ve kız tarafına büyük bir sürpriz yaşattık. Meslek olarak da babamın arkasında mehteran takımına eşlik ediyorum. Belediyede de zaman zaman çalışıyorum. Kız tarafı böyle bir şey beklemiyordu. Hem aile hem akrabaları hem de komşular tarafından şaşkınlıkla izlendi. Güzel bir çalışma yaptık” şeklinde konuştu.



"Allah’a şükürler olsun, kızımızı da aldık"


Hasan Meşe’nin babası Ümit Meşe ise "Beni ‘Mehter Baba’ olarak tanırlar. Her ne kadar konumuz mehteran olsa da burada esas konu Osmanlı aşkıdır. Bu aşkı Türkiye’nin her ilinde, her ilçesinde hatta her köyünde sevdirmek anlamında, bazı yaşanmış şeylerden parçalar alarak, halkımıza güzel izlenimler vermeye çalıştık. Bu bağlamda kendi oğluma, kız istemeye giderken mehteranımı da götüreyim dedim. Çünkü Türkiye’de ilk oldu bu. Türkiye’de mehteranla kız istemeye ilk kez biz gittik. Daha önceden nişana gidildi, düğüne gidildi ama mehteranla kız istemeye ilk kez biz gitmiş olduk. Kız istemeye giderken de mehteranımızla gümbür gümbür yürüyerek gittik. Kız evi de bu durumda çok mutlu oldu, kendileri için büyük sürpriz olduğunu ifade ettiler. Mehteranımızı kız istemeye kattığımız için çok mutluyum. Biz burada Osmanlı düğünü yapıyoruz biz ve bizler Osmanlı torunuyuz. Osmanlı torunu olmak bizler için ayrı bir gururdur, Osmanlı düğünü yapmak da mehterana yakışır diye düşünüyoruz. Çünkü Allah nidalarını söyleyerek, tekbir ve cenk marşlarıyla gidip kızımızı istedik. Allah’a şükürler olsun, kızımızı da aldık" ifadelerini kullandı.


Kızın ağabeyi Musa Dere de tablo karşısında çok şaşırdıklarını vurgulayarak, "Bizler normal bir kız isteme olarak bekliyorduk. Heyecanımız vardı o gün, bize de sürpriz olarak çıktı karşımıza ve mehteranla ilk defa bir kız isteme gördük. Açıkçası çok duygulandık, güzel oldu ve hiç beklemediğimiz bir tepki aldık komşularımızdan, ailemizden. Bu organizasyonu başarılı bulduk" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz