YEREL HABERLER - 14 Ocak 2017 Cumartesi 13:49

MİAD Malatyalı genç yetenekleri destekleyecek

A
A
A
MİAD Malatyalı genç yetenekleri destekleyecek

Malatyalı İş adamları Derneği (MİAD) “Geleceğin Yıldızları Projesi” kapsamında Malatyalı genç yetenekleri destekleyecek.
Malatya da özel Otel düzenlenen toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Haşan Hüseyin Erkoç, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Ercan Turan, Mill Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, Bilsam Başkanı İbrahim Gezer ve çok sayıda eğitim kurumu temsilcisi katıldı. Projenin açılış konuşmasını yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Bizim de bir hedefimiz var. Hedefimiz doğduğumuz şehri bulunduğu yerden daha iyi yerlere getirebilmek. En büyük yatırım insan kaynakları yatırımıdır. İnsan kaynaklarını iyi yönetemediğiniz zaman, insanı iyi yetiştiremediğiniz zaman bu insanlar üzerinde her türlü oyunlar oynanabilir. Yani zeki çocukları bulacağız. Yoksul ise ailelerine de gerekli desteği sağlayacağız. Arkadaşlarımız bunu tartışacak. Gelecekte üst derecede bürokratların, Malatya’dan daha fazla olmasını sağlayacağız. Sağlamaya çalışacağız. Bu çocuklarımızı destekleyerek üniversitelerde, daha sonrasında yüksek lisans yurt dışı eğitimi ne kadar takip edeceğiz. Malatya’da bir tane Özal’ı değil yüzlerce Özal çıkmasına vesile olacağız” dedi. İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise konuşmasında projenin önemine dikkat çekti. Kızılay, "En değerli varlığımız bir ülkenin beşeri sermayesidir. Üniversitemiz de bu varlığın merkezlerinin başında geliyor. Bu konuyla ilgili de üniversitemizin başlatmış olduğu güzel bir çalışma var. Çocuk üniversitesi çalışması var. Yine üniversitemizde üstün çocuklar araştırma ve uygulama merkezimiz var. Birlikte Malatya’nın yıldızları projesini nasıl daha iyi geliştirebiliriz. Buna üniversitemizin her alanda katkısının olacağına inanıyorum. Sadece Malatya’mız için değil Türkiye için, insanlık için insan yetiştireceğiz. Her alanda Malatya’mızın büyük bir potansiyeli var” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.