GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 16:00

Şehit komiserin adı ilçesinde yaşayacak

A
A
A
Şehit komiserin adı ilçesinde yaşayacak

39 yıl önce terör saldırısında şehit olan polisin adı, doğup büyüdüğü Darende ilçesinde bir caddeye verildi.

39 yıl önce terör saldırısında şehit olan polisin adı, doğup büyüdüğü Darende ilçesinde bir caddeye verildi.


Darende Belediyesi tarafından Heyiketeği Mahallesinde bulunan bir caddeye Şehit Komiser Osman İnal’ın adı verildi. Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bbiz bu cennet vatanı, şehit ve gazilerimiz sayesinde kazandık ve kıymetini de bilmeliyiz” diyerek belediye olarak şehit yakınları ve gazilere her zaman sahip çıktıklarını söyledi.


Geçmişte olduğu gibi bugünde Türkiye’ye ye dolaylı yollardan saldırılar olduğunu kaydeden Eser, “Büyük ülkeler saldırılarını çeşitli şekillerde yönlendiriyorlar, ekonomimizi bozmaya çalışıyorlar, insanımızı bozmaya çalışıyorlar, terör örgütlerini üstümüze gönderiyorlar. Bir ara sağ sol dediler, Türk Kürt dediler, Alevi Sünni dediler, PKK dediler, en son FETÖ dediler, ama bizi parçalamaya güçleri yetmedi, yetmeyecek de. Biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Şu anda ilçemizde bir caddeye ismini verdiğimiz şehidimiz Osman İnal’da bu cennet vatan uğruna can verenlerdendir. Bizlerde şehit Komiser Osman İnal’ın ismini memleketinde yaşatmak istedik ve bu caddemize ismini verdik. şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor gazilerimize uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.


Şehit Komiser Osman İnal Caddesinin tabelası ise Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Belediye meclis üyesi Muharrem Apan tarafından asıldı.


Şehit İnal’ın isminin ilçede bulunan bir caddeye verilmesi ise akrabaları tarafından da sevinçle karşılandı. Şehidin akrabaları, “Geç kalınmış olsa da şehidimizi unutmayan ve emeği geçen belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler


Komiser Osman İnal, 25 Ağustos 1979 günü Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli iken, yaşanan terör saldırısında şehit oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.