GENEL - 21 Eylül 2018 Cuma 16:56

Sivil toplum buluşmalarının konuğu MTSO oldu

A
A
A
Sivil toplum buluşmalarının konuğu MTSO oldu

Malatya Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde başlatılan ‘Sivil Toplum Buluşmaları’ programı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve yönetim kurulunu ağırladı.

Malatya Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde başlatılan ‘Sivil Toplum Buluşmaları’ programı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve yönetim kurulunu ağırladı.


Kernek Külliyesinde gerçekleşen istişare buluşmalarında konuşan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Böyle bir ortamda bir araya gelerek birbirimizin dertlerini dinleme, öneri ve tavsiyelerini alma, çalışmalar sırasında karşılaşılan sorunları el birliğiyle ortadan kaldırma fırsatı buluyoruz” ifadelerine yer verdi.


Polat, amaçlarının Malatya’yı daha yaşanılabilir bir kent kılmak olduğunu belirterek Malatya’nın geleceğini birlikte inşa etmek açısından her zaman yeni fikirlere açık olduklarını ve bu toplantıların halka hizmet ulaştırmada önemli olduğunu söyledi. Toplantıların bundan sonraki süreçte de yapılacağını belirten Polat, katkı sağlayan ve katılım gösteren herkese teşekkür etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise böyle bir ortamı ve imkanı sunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Polat ve Kent Konseyine teşekkür ederek, “Geldiğiniz günden beri sahada olmanız, insanlarla istişare içerisinde olmanız fikirlere önem verdiğinizin bir göstergesidir, hem sahada hem bu tür ortamlarda istişare ortamları oluşturmanız Malatya için büyük bir şans” ifadelerini kullandı.


Gerçekleştirilen istişare toplantısı fikir alışverişi ve soru cevap şeklinde devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.