YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2017 Cuma 17:19

Sosyal Yaşam Merkezinin temel atma törenine Bakan tüfenkçi de katıldı

A
A
A
Sosyal Yaşam Merkezinin temel atma törenine Bakan tüfenkçi de katıldı

Battalgazi Belediyesi tarafından Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bizim hizmet anlayışımızda insana hizmet, topluma hizmet demektir. Temel hedefimiz de insanı yaşatmaktır” dedi.


Battalgazi Belediyesi tarafından Çöşnük Mahallesi’nde yapımına başlanacak Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte başlayan temel atma töreninde ilk olarak Battalgazi Belediyesi’nin hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım filmi izlendi. Temel atma töreninde ilk olarak konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçmiş bin yılların, gelecek yüz yılların belediye başkanı olma vizyonu ile çalıştıklarını belirterek, "Belediye başkanlığını dünün ve seçilmiş dönemin belediye başkanı olarak algılamıyoruz. Yani 5 yıllık bir süre için bir belediye başkanı algısı içerisinde değiliz. Biz geçmiş bin yılların, gelecek yüz yılların belediye başkanı nasıl olunur onun vizyonu içerisindeyiz. Arslantepe’yi ayağı kaldırsın geçmiş 5 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Cafer höyüğü ayağa kaldırırsın geçmiş 9 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Surları ayağa kaldırırsın geçmiş 2 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Yaptığınız hizmetler ve geçmişten geleceğe taşıdığınız değerlerde sizi geleceğin belediye başkanı eder. Ve bu sorumluluk içerisinde hareket ettiğimiz zaman gerçek anlamda erdemli ve faziletli şehirlerin kurulmasında önemli görevimizi yerine getirmiş oluruz diye düşünüyorum. Biz bu görev anlayış içerisinde görevimizi ifa ediyoruz. Ayrıca bizim görev anlayışımız içerisinde adalet ve aidiyet temel esastır” dedi.


"Kendimizi görevli addettik”


Başkan Gürkan, kültürel mirasın korunmasına dikkat çekerek, “Kültürel mirasımızı korumada ve gelecek nesillere aktarmada kendimizi görevli addettik. Özellikle surlarımızın, kümbetlerimizin, hanlarımızın, hamamlarımızın, türbelerimizin, ziyaretlerimizin ayağa kaldırılmasında ve tarihi değeri olan her değerin kıymet takdirini yapıp, onu koruma noktasında azami gayreti gösterdik. Çınar Parkta 30 dönüme yakın bir yeri belediye tarafından kamulaştırarak, bin yıllık çınarın altında akan suyu halk ile buluşturduk. Bir taraftan da surların ayağa kaldırılması, Tahtalı hamamı ayağa kaldırılması, Askerlik Şubesinin ayağa kaldırılması ve kültür envanteriyle bunların perçinlenmesi de bunun temel bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.


Hizmet Belediyeciliği kapsamında önemli hizmetlerin ortaya çıktığını belirten Başkan Gürkan, 40 bin metre kapalı alanı bulunan iki hizmet binasının 11 ay gibi kısa sürede bitirildiğini ve yakın zamanda bu iki hizmet binasına taşınma işlemlerinin tamamlanacağını kaydetti. Asfalt Pelinti ve Konkasör Tesisi’ni hizmete sunarak, Battalgazi ilçesinde asfaltsız yol bırakmama hedefiyle çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin katılımcı, sosyal, kültürel, çevre dostu ve hizmet belediyeciliği alanında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti.


"Belediyecilik artık sadece alt yapı, su, yol çalışmalarından ibaret değildir”


Temel atma töreninde son olarak konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hizmette temel anlayışın insana hizmet olduğunu belirterek, “Battalgazi Sosyal Yaşam Merkezimizin bölge halkının bütün sportif faaliyetlerini yapabileceği bir mekan olma özelliğine inşallah bitince sahip olacak. Battalgazi Belediyemiz kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli demeden toplumuzun her kesimine ulaşmak, vatandaşlarımızın refah ve huzur içerinde yaşamalarına imkan tanıyacak alanlar oluşturmak için çok çalışan bir belediyemizdir. Burada gayretli çalışmalarından dolayı belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Ve biliyorum ki Malatya’nın her köşesinde daha güzel hale getirmek için gece gündüz demeden çalışan, başta büyükşehir belediye başkanımız, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız ile ilçe başkanlarımız esasında yerel yönetim anlayışını temelden değiştiren sosyal belediyecilik, insanımızı kentli olma bilinci ile ait olma duygusuyla saygı ve sevgiyle sorumlulukla, kısaca insanın mutluluğunu ve refahını esas alan hizmetlerle buluşturmaktadırlar. Bunun için her bir belediye başkanımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediyecilik artık sadece alt yapı, su, yol çalışmalarından ibaret değildir. İnsana dokunan, insanın ihtiyaçlarını karşılama noktasında her alanda olan bir belediyecilik, belki daha geçerli bir belediyeciliktir. Kadınlara, çocuklara, engellilere, ailelere hizmet sunulması ve sosyal hayata yapılan katkılardır. Makro politikaların gündelik hayata uygulanmasında yerel yönetimlerin işlevi çok önemli ve büyüktür. Çünkü yerel yönetimler toplumsal hayatın bütün katmanlarına nüfus edebilme, etkileyebilme, katkıda bulunabilme özelliklerine sahiptir. Bu öneme binaen vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlara bir hizmet anlayışı ile çalışan belediyelerimizin bugün hizmet yarışı noktasında olduklarını memnuniyetle görüyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda insana hizmet, topluma hizmet demektir ve temel hedefimizde insanı yaşatmaktır. Köprülerde, binalarda, parklarda insana hizmet için yapılır" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı dua ile birlikte Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkeziin temeli atıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı Hırvatistan’da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 2.’si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde’ye döndü. Hırvatistan’da gerçekleştirilen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda ay yıldızlı forma ile mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı. Niğde Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde karşılanan milli sporcu Kılınç’ı, antrenörü ve ailesini tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü İlket Ötgünlü, ”Daha önce iki kez Türkiye şampiyonu olan Emine Kılınç ülkemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil ederek Avrupa 2.’si oldu. İnşallah bu başarısı daha da artarak devam edecek. Kendisini tebrik ediyorum" dedi. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen milli sporcu Kılınç yaptığı açıklamada heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek, "Zorlu bir yarıştı, ben elimden gelen her şeyi yaptım. Abdurrahman hocam sayesinde Avrupa ikinciliği oldu. Şampiyonluk istiyordum ama nasipte bu bu varmış. Dünya şampiyonası var önümde, daha iyi çalışacağız" diye konuştu. Milli sporcunun annesi Fatma Erdoğan ise, "Bize duygu mutluluğu, bu sevinci yaşattığı için çok gururluyuz. Daha çok genç, ileride çok başarılı günleri olacak. İnanıyorum ve çok güveniyorum. Hocalarının da desteğiyle daha çok güzel günlere geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Antrenörü Abdurrahman Özben, milli sporcunun sakatlık yaşadığını buna rağmen güzel mücadele ettiğini belirterek diğer şampiyonalara çok daha sıkı hazırlanacaklarını söyledi.
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.