YEREL HABERLER - 17 Şubat 2017 Cuma 17:51

Tekvando ile geçen bir ömür

A
A
A
Tekvando ile geçen bir ömür

İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Salih Çoşar (65), lise yıllarında güreşle başladığı spor hayatını 45 yıldır birçok başarıya imza attığı tekvandoyla sürdürdü.
Çoşar, İHA’ya yaptığı açıklamada, tekvandoya rahmetli Hasan Ülk’den aldığı derslerle başladığını belirterek, "45 yıla denk gelen bir tekvando hayatım var. Tekvandonun yanında 1965 ve 1969 yılları arasında boks yaptım" dedi.
Tekvandoda Türkiye ve Malatya’nın ilk öğrenci ve siyah kuşak sahiplerinden biri olduğunu kaydeden Coşar, "Hasan Ülk’ün 1978 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmesiyle sorumluluk üzerime kaldı ve zor şartlar altında spor yapmaya devam ettik. O dönemde tekvandoya 35 bin kayıt yapıldı. O dönem Malatya’da 50 yaşın altında olup da tekvando yapmamış olan kişi sayısı çok azdır. Televizyon ve internet yayını az olduğu için insanlar arasında spora yönelim artmıştı. 1972-2017 yılları kapsayan tekvando sporunda 45 yıllık bir dönem geçirdim. Biz tırnaklarımızla bir yerlere tutunduk." ifadelerini kullandı.
Coşar, daha önceki yıllarda yapılan şampiyonlarda tekvandoda madalyaların İstanbul, Ankara ve Adana’dan gelen sporculara gittiğini kaydederek, Malatya’nın da her dönem tekvandoda önemli başarılara imza attığını söyledi.
Malatya’nın tekvandoda Türkiye’nin önde gelen şehirlerden biri olduğunu dile getiren Coşar, "Uluslararası şampiyonlara her ilden bir takım giderken Malatya’da sporcu yoğunluğu nedeniyle iki takım giderdi.1992’de Fransa Gençlik Şampiyonasında milli takım 8 kişiyle temsil edildi. 5 kişi Malatyalıydı. Yiğidin harman olduğu bir yerde tekvando iyi tutmuştu. 2002 yılında Japonya ve Güney Kore’ye gittik. Oradaki disiplin Türkiye’de zaten vardı. Bunlar sevgi ve saygıydı" şeklinde konuştu.
Coşar, uluslararası müsabakalarda Türk tekvandocuların Türk bayrağını dalgalandırdıklarını kaydederek, tekvando sporunun Türk milletine büyük bir adaptasyon sağladığını belirtti.
Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından 1991 yılında uluslararası hakem olarak taçlandırıldığını ifade eden Coşar, "Türkiye’den tek hakem olarak gittiğim maçlar var. Otuza yakın Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarında hakemlik yaptım" dedi.
"Öğrenciler kot pantolonlarla çalışmak zorunda kaldılar"
Coşar, İnönü Üniversitesine 1989 yılında tekvando sporunu getirdiğini kaydederek, "29 yılda üniversitemizde bay ve bayan tekvando takımları kuruldu. İlk zamanlar öğrencilerin kıyafetleri yoktu. Kot pantolonlarla çalışmak zorunda kaldılar. Üniversite desteğiyle eşofman ve kuşak alındı. Eskişehir’deki ilk maçta bayanlarda takım halinde birinci olduk ve altın madalya aldık. Erkekler ise bir altın ve bir gümüş madalyayla dönmüştü. 29 yıllık süreçte Eskişehir’le başlayan başarı diğer yıllara da yansımış ve diğer yıllarda hep ilk üç içerisindeydik. 2005 yılında 8 madalya dağıtıldı.İnönü Üniversitesi erkek takımı da 52 puanla birinci oldu. Madalyaların 4 tanesi üniversitemize, diğer dört madalya 56 üniversitesinin katıldığı şampiyonada diğerlerine dağıtıldı. Milli takıma alınan sporcu sayısı 5’ten tasarruf tedbiriyle 7’ye yükseltildi" ifadelerini kullandı.
İnönü Üniversitesinin bay ve bayanlarda 50 takımla 26 branşta faaliyet gösterdiğini dile getiren Coşar, üniversite yönetiminin bütün spor faaliyetlerinde kendilerine gereken desteği verdiğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.
Erzincan Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı sloganıyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, çocuklarla buluştu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu koordinasyonunda hazırlanan “Erzincan’a İyilik Yakışır” organizasyonunda Erzincanlı çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programları, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyası ve “Mutlu Çocuklar İçin Özgür Filistin” temalı uçurtma farkındalığı düzenlenecek. Erzincan’ın semalarında ve deprem bölgesinde eş zamanlı olarak uçurulacak olan Filistin temalı uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocukların isimleri yazacak. Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarası diyalog, dezavantajlı yaşamda farkındalık ve oyunun iyileştirici etkisini anlatmak amacıyla hazırlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, Erzincan Valiliğinin düzenlediği programa konuk oldu. Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramanı, kültür elçisi Şakrak ve yapımcı, yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun hazırlayıp sunduğu interaktif programda “kitap okumanın önemi, kitap okumanın iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkındalığı, başarının altın anahtarları, değerler ve hayal kurmanın geleceğe etkisi anlatılarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mutluluğun paylaşılarak artacağı eğitici oyunlarla aktarıldı.
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz